Grillipöytä - 3 helppoa ratkaisua

Grillimestari tarvitsee pöytätilaa. Rakenna pikkupöytä, jolle mahtuu vaikkapa pari lautasta. Ylijäämämateriaaleista rakennettu pöytä ei maksa mitään.

Grillatessa joutuu usein nopeasti laskemaan käsistään kuumia ruokia ja välineitä, joten grillin vieressä olevalle pienelle pöydälle on paljon käyttöä.

Tuntuuko tilanne tutulta: seisot grillin ääressä grillinkansi toisessa kädessä ja grillauspihdit toisessa, ja grillin vierustalta uupuu yhä jokin taso, jolle voisit nopeasti laskea valmiiksi grillaamasi ruoan?

Jos grillauspaikaltasi puuttuu sopiva laskutaso, voit rakentaa sen helposti. Hyödyntämällä varastostasi ja verstaaltasi jo valmiiksi löytyviä materiaaleja saat grillipöydän rakennettua kaiken muun sen tarjoaman hyödyn lisäksi täysin ilmaiseksi.

Grillipöytä - 3 ratkaisua

Valitsimme artikkelimme grillauspaikoiksi kolme ehkä kaikkein tyypillisintä terassia: avokaiteilla ja kaiteen päällyslaudalla varustetun terassin, lauta-aidalla suojatun terassin ja talon seinustalle sijoitetun terassin.

Kaikille kolmelle esittelemällemme grillauspaikkaratkaisulle on yhteistä se, että niihin jokaiseen voi rakentaa kohteeseen sopivan pöytätason.

Kaikki ratkaisut ovat käteviä ja nopeita toteuttaa. Jos tarvitset terassille lisää vapaata tilaa vaikkapa juhlapöytiä varten, kaikki ratkaisut voi myös nopeasti purkaa. Poimi ehdotuksistamme parhaat ideat omaa toteutustasi varten.

1. Kaiteen päälle

Monia terasseja kiertää avomallinen puukaide, joka on katettu vaakapäällyslaudalla. Jos kiinnität puulevyn alapintaan kaksi listaa siten, että kaiteen pääl-lyslauta jää listojen väliin hieman puristuksiin, saat hyvän pöytätason. Sijoita listat niin, että pöydän saa helposti kaiteelle mutta se on edelleen hyvin tuettu, jotta levy on vakaa. Listat voi kiinnittää kulmakohdista pienemmillä listoilla. Voit käyttää myös naulauslevyjä.

2. Aitaan ripustus

Jos terassiasi kiertää vaakamallinen lauta-aita, voit ripustaa siihen pöytätason. Ratkaisua voi käyt-tää myös säleaidassa, jos säleet on asennettu vaakaan. Toteutukseen tarvitaan sopivan kokoinen levy ja siihen kiinnitettävät kaksi teräskannatinta. Taivuta kannattimet L:n muotoon ja tee niiden yläreunaan pieni taite, joka toi-mii ripustuskoukkuna. Asenna kannatin mahdollisimman pitkälle levyn alapintaan, jotta levy on hyvin tuettu.

3. Seinä-kiinnitys

Jos terassisi on rakennettu talon seinustalle, levy voi olla kätevä kiinnittää suoraan seinään. Esimerkin seinään on kiinnitetty kaksi ruuvia sopivalle korkeudelle. Ruuvit työntyvät hieman seinästä ulos, ja ne on sovitettu levyn takareunaan porattuihin reikiin. Ruuvien sijasta voi asentaa myös holkit ja ja tasoon tapit. Levyn etureunaa tuetaan kahdella ketjulla, jotka on ripustettu noin 20 cm levyn yläpuolelle seinään kiinnitettyyn silmukkaan.

Lisää samasta aiheesta Grilli