Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Suojaa puuosat metallilistalla

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Puurakenteisiin päässyt kosteus lahottaa puun. Puurakenteita onkin suojattava kaikin tavoin, ja kestävät metalliset listat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 tuntia
Hinta
5 €/m

Johdanto

Metalliset listat ovat kestäviä eivätkä ne vaadi huoltoa. Lisäksi ne ovat edullisia, mikä myös puoltaa niiden käyttöä. Jos olet kekseliäs, voit käyttää metallilistoja myös moneen muuhun kohteeseen kuin mihin ne on alunperin tarkoitettu.

Laaja valikoima profiileja

Tiettyä käyttökohdetta varten on tarjolla kulmattuja listamalleja, esimerkiksi ikkunan vesipeltejä ja muita peitelistakohteita varten. Koska erilaisia profiileja on paljon, löydät todennäköisesti juuri sen listamallin, joka sopii tarkasti tai ainakin riittävän hyvin omaan tarpeeseesi. Mikäli listaa pitää lyhentää, jotta se istuisi paremmin, työ sujuu helposti peltisaksilla.

Vahva lista pitää vedenkin loitolla

Tässä kohteessa listaa tarvitaan vajan oven kynnyksen tiivistämiseksi, jotta kynnyksen vierustalta ei pääse vettä sisään. Valitsimme tukevan peltilistan, jossa on ikkunoihin tarkoitettu profiili, sillä sen muoto sopii käyttökohteeseemme paremmin kuin varsinaiset kynnysprofiilit.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

1

Kynnyksen alle pääsee vettä. Kynnys on suojaamatta, eikä betoniportaassa ole tarpeeksi kaatoa johtamaan vettä pois. Riskinä on, että vesi työntyy tuulisena päivänä kynnyksen alle ja aiheuttaa rakenteisiin kosteusvaurioita.

2

Merkitse peltilistan paikka. Paina listaa tiiviisti oven kynnystä vasten, kun lista on tarkasti paikallaan ja vedä selkeä viiva, jotta näet helposti, miten lista on sahattava. Kynnyksessä on yleensä jo valmis ura - me jouduimme tekemään sen.

3

Sahaa kynnykseen pelti listaa varten ura monitoimityökalulla. Sijoita ura keskelle kynnyksen alinta osaa, joka on lähimpänä betoniporrasta. Uran tulee olla noin 5-7 mm syvä, jotta listaprofiili saadaan hyvin kiinni.

4

Peltilistaa voi joutua leikkaamaan, jotta sen saa helpommin painettua paikalleen uraan. Lista on helpoin leikata peltisaksilla.

5

Kokeile listaa paikalleen, jotta näet, miten se sopii uraan. Naputa listaa varovasti puupalikan ja vasaran avulla, jotta et taivuta sitä. Jos lista ei sovi, voit oikaista sitä. Me poistamme listan vielä kerran kynnyksen lakkauksen ajaksi.

6

Kiinnitä lista, kun lakka on kuivunut. Käytä 3,5 x 25 mm:n ruuveja. Voit myös saumata kynnyksen ja portaan välin ulkokäyttöön tarkoitetulla massalla, joka kestää kylmää ja kosteutta. Me teemme niin, jotta hyönteiset eivät asetu kynnyksen alle.

Vie aikaa

2–3 tuntia

Hinta

Noin 10 €/2 metriä

Vaikeusaste

Helppo hanke, joka ehkäisee kosteusvaurioilta.

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Suojaa puuosat metallilistalla
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin