Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse oikea saumalaasti

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Laattojen väliset raot täytetään saumalaastilla. Saumalaasti tekee pinnasta tasaisen ja tyylikkään näköisen. Sauman leveys sekä kosteus- ja lämpöolosuhteet ratkaisevat sen, millaista saumalaastia kannattaa käyttää.

Saumalaasti: Oikeilla työkaluilla ja tekniikalla laastisaumoista tulee todella tyylikkäät.

Oikeilla työkaluilla ja tekniikalla laastisaumoista tulee todella tyylikkäät.

MIHIN SAUMALAASTIA KÄYTETÄÄN?

Mihin saumalaastia käytetään? Sisäseinien laatoille

SISÄSEINIEN LAATOILLE Seinälaattojen saumat ovat melko kapeita, ja laastit ovat yleensä pienijyväisiä. Saumalaasti on usein laattojen vastaväriä tai täsmälleen samaa sävyä kuin laatat.

Mihin saumalaastia käytetään? Ulkolattioiden laatoille

SISÄLATTIOIDEN LAATOILLE Märkä laattalattia on liukas, joten leveät saumat sopivat hyvin kylpyhuoneiden ja muiden märkätilojen lattioihin. Karheat saumat ehkäisevät liukastumisia.

Mihin saumalaastia käytetään? Sisälattioiden laatoille

ULKOLATTIOIDEN LAATOILLE Ulkolaattojen pitää kestää kaikenlaista säätä eli myös pakkasta ja lunta. Hyvin aurinkoiselle terassille kannattaa harkita uv-suojattua epoksisaumamassaa.

MITEN SAUMALAASTIA KÄYTETÄÄN?

Miten saumalaastia käytetään? Saumalaasti levitetään laatoille viistoilla vedoilla kumilastalla tai hiertimellä. Paina laasti kunnolla saumojen pohjaan asti, vjotta saumoista tulee tiiviit.

Saumalaastia myydään jauheena säkeissä ja valmiina massana ämpäreissä. Jauhe pitää sekoittaa veteen huolellisesti, jotta laastiin ei jää kokkareita. Muuten saumoihin voi tulla koloja.

Saumalaasti levitetään laatoille viistoilla vedoilla kumilastalla tai hiertimellä. Paina laasti kunnolla saumojen pohjaan asti, jotta saumoista tulee tiiviit.

Miten saumalaastia käytetään? Anna saumalaastin vetäytyä hetken ja puhdista pinta vaahtomuovihiertimellä tai sienellä.

Anna saumalaastin vetäytyä hetken ja puhdista pinta vaahtomuovihiertimellä tai sienellä. Älä käytä liikaa vettä, jotta saumalaasti ei liukene sienen mukaan.

Epoksisaumat pitää puhdistaa heti massan levittämisen jälkeen, sillä epoksi kovettuu tunnissa. Sen jälkeen puhdistamiseen tarvitaan erikoisainetta, eikä paksua epoksikerrosta saa irti millään.

ERILAISIA SAUMALAASTEJA

Erilaisia saumalaasteja: Laattasaumalaasti

LAATTASAUMALAASTI. Pienijyväinen sementtipohjainen saumalaasti, suurin jyväkoko 3 milliä. Sopii 2–6 milliä leveille saumoille sisällä ja ulkona. Ylimääräinen laasti pestään pois kostealla sienellä, ennen kuin laasti kovettuu

Erilaisia saumalaasteja: Yleissaumalaasti

YLEISSAUMALAASTI. Sopii käytännössä kaikkeen saumaamiseen sekä sisällä että ulkona. Laasti kestää vettä ja pakkasta, ja sauman leveys voi vaihdella 2 millistä 20 milliin. Laastin menekki neliötä kohti riippuu sauman leveydestä.

Erilaisia saumalaasteja: Lattiasaumalaasti

LATTIASAUMALAASTI. Kovaa kulutusta kestävä sementtisideaineinen laasti, joka on tarkoitettu kaikenlaisille lattioille ja kiville sekä sisällä että ulkona. Sauman leveys 2–12 milliä. Laasti kestää sadetta ja pakkasta.

Erilaisia saumalaasteja: Nopeasti kuivuva saumalaasti

NOPEASTI KUIVUVA SAUMALAASTI. Sopii tiiviille keraamisille laatoille ja klinkkereille. Sauman leveys 2–20 milliä. Aine pitää levittää nopeasti, sillä laasti kovettuu 30 minuutissa. Lattialla voi kävellä 4 tunnin kuluttua saumaamisesta.

Erilaisia saumalaasteja: Silikoni

SILIKONI. Nurkat ja kahden erilaisen materiaalin väliset saumat pitää tiivistää silikonilla, joka joustaa ja kestää pientä liikettä. Silikoni levitetään massapistoolilla ja tasoitetaan sileäksi saumaustikulla tai silikonisaumaimella.

Erilaisia saumalaasteja: Epoksi

EPOKSI. Epoksista tehdyt saumat eivät haperru tai liukene pesuaineiden mukaan. Markkinoilla on paljon erivärisiä epoksisaumamassoja. Epoksi on vahvaa, ja sitä voi käyttää myös laattojen kiinnittämiseen laastin asemesta.

TYÖKALUT

Saumalaasti: Saumaustyökalusarja

SAUMAUSTYÖKALUSARJA. Korvaamaton apu saumaamisessa. Sarjaan kuuluu saumauskumilasta, sieni, astia ja kuivaustelat.

Saumalaasti: Kumilasta

KUMILASTA. Saumalaasti on helpompi painaa saumojen pohjalle kumilastalla kuin saumauskumilastalla. Sopii aloittelijalle.

Saumalaasti: Saumaussieni

SAUMAUSSIENI. Paksu sieni, jossa on pitkittäisiä ja poikittaisia uria. Ne imevät enemmän saumalaastia kuin tavallinen sieni ja helpottavat puhdistamista.

Tärkeää epoksista!

Muista käyttää suojahanskoja, kun levität epoksisaumamassaa. Sekoita massaa vain sen verran, että ehdit käyttää sen ja siistiä paikat tunnissa. Epoksimassa muuttuu kuivuessaan todella kovaksi.

Tarvikkeet epoksille

Epoksisaumamassaan voi sekoittaa erilaisia tehosteita ennen levittämistä. Tehosteina voi käyttää esimerkiksi kimalteita ja väriaineita.

Ulkosaumat

Sade, pakkanen ja suora auringonpaiste voivat kohdella laastisaumoja kaltoin. Tarkista joka kevät, ettei saumoissa ole reikiä tai halkeamia, jotta vesi ei pääse laattojen alle. Jos vesi jäätyy laattojen alla, ne voivat irrota alustasta tai haljeta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin