Maalarinteippi

TARKKUUTTA: Tarkasti liimattu maalarinteippi varmistaa, että maalin reunat pysyvät suorina.

Miten maalarinteippiä käytetään?

Puurakenteet kannattaa suojata vähintään 35 milliä leveällä teipillä ennen seinien maalaamista. Leveä teippi ulottuu kauas maalattavasta pinnasta ja ehkäisee tehokkaasti tahrojen syntymistä. Leveä suojapaperi, jonka reunassa on ohut teippikaistale, on niin ikään hyvä ratkaisu.

Reunojen suojaamisessa kannattaa välttää lyhyitä teipinpätkiä, sillä niiden väliin voi jäädä pieniä rakoja. Toisaalta teipinpätkät eivät saa olla liian pitkiä, jotta niitä pystyy käsittelemään. Noin metrin mittaisten pätkien käsittely on suhteellisen helppoa, mutta sitä pitemmät palaset menevät helposti ruttuun.

Toimitus suosittelee: Maalaa paremmin kuin maalari!

Leveä maalarinteippi sopii hyvin myös lattian suojapahvin saumojen peittämiseen.

Tärkeää!

Käytä ulkotöissä vain uv-suojattua maalarinteippiä, joka on yleensä sinistä. Tavallisen maalarinteipin liima palaa nopeasti kiinni alla olevaan pintaan, ja liimaa on vaikea poistaa jälkikäteen. Irrota myös tavallinen, sisällä käytetty maalarinteippi heti käytön jälkeen, jotta se ei revi maalia mukanaan.

Lue lisää: Säästä rahaa maaliostoksilla

NIKSI: Merkitseminen

Maalarinteippi sopii hyvin merkkien piirtämiseen liukkaille tai tummille pinnoille, joista lyijykynän jälkeä on vaikea nähdä. Teippiin piirretyt viivat ovat tarkkoja ja näkyvät selkeästi. .

Mittasuhteet

Markkinoilla on paljon maalarinteippiä valmistavia yrityksiä, joten standardimitoista on vaikea puhua. Yhteistä kaikille maalarinteipeille on kuitenkin se, että niitä myydään 25 ja 50 metrin rullissa.

Tavallisen valkoisen tai kellertävän maalarinteipin leveys vaihtelee 12 millistä 50 milliin. Erikoisteipeissä on vähemmän valinnanvaraa. Leveydet vaihtelevat 19 millistä 38 milliin.

Teippireunaista suojapaperia ja -muovia myydään yleensä rullissa, joiden pituus on 16–17 metriä ja leveys 55 senttiä, 1,4 metriä tai 2,6–2,7 metriä.