Valitse oikea maalarinteippi

Ammattimaalarit pärjäävät usein ilman maalarinteippiä. Kaikille muille suojauksesta on paljon apua, sen avulla maalaaminen ja jälkien siivoaminen sujuvat paljon nopeammin. Markkinoilla on paljon erilaisia maalarinteippejä, jotka sopivat eri tarkoituksiin.

Maalarinteippi

TARKKUUTTA: Tarkasti liimattu maalarinteippi varmistaa, että maalin reunat pysyvät suorina.

MIHIN MAALARINTEIPPIÄ KÄYTETÄÄN?

SUOJAAMINEN
Maalarinteipin tärkein tarkoitus on suojata pinnat, joita ei ole tarkoitus maalata. Maalarinteippi sopii hyvin myös laattojen saumaamiseen.

RAJAAMINEN
Maalarinteipistä on korvaamaton apu myös silloin, kun maalattavaan pintaan halutaan suorat reunat. Se sopii hyvin silikonisaumojen rajaamiseen.

KIINNITTÄMINEN
Maalarinteippi sopii hyvin laattojen tai kahden puupalasen väliaikaiseen kiinnittämiseen. Teippiä on helppo käyttää, ja sen irrottaminen sujuu nopeasti.

Miten maalarinteippiä käytetään?

Puurakenteet kannattaa suojata vähintään 35 milliä leveällä teipillä ennen seinien maalaamista. Leveä teippi ulottuu kauas maalattavasta pinnasta ja ehkäisee tehokkaasti tahrojen syntymistä. Leveä suojapaperi, jonka reunassa on ohut teippikaistale, on niin ikään hyvä ratkaisu.

Reunojen suojaamisessa kannattaa välttää lyhyitä teipinpätkiä, sillä niiden väliin voi jäädä pieniä rakoja. Toisaalta teipinpätkät eivät saa olla liian pitkiä, jotta niitä pystyy käsittelemään. Noin metrin mittaisten pätkien käsittely on suhteellisen helppoa, mutta sitä pitemmät palaset menevät helposti ruttuun.

Toimitus suosittelee: Maalaa paremmin kuin maalari!

Leveä maalarinteippi sopii hyvin myös lattian suojapahvin saumojen peittämiseen.

Tärkeää!

Käytä ulkotöissä vain uv-suojattua maalarinteippiä, joka on yleensä sinistä. Tavallisen maalarinteipin liima palaa nopeasti kiinni alla olevaan pintaan, ja liimaa on vaikea poistaa jälkikäteen. Irrota myös tavallinen, sisällä käytetty maalarinteippi heti käytön jälkeen, jotta se ei revi maalia mukanaan.

Lue lisää: Säästä rahaa maaliostoksilla

NIKSI: Merkitseminen

Maalarinteippi sopii hyvin merkkien piirtämiseen liukkaille tai tummille pinnoille, joista lyijykynän jälkeä on vaikea nähdä. Teippiin piirretyt viivat ovat tarkkoja ja näkyvät selkeästi. .

ERILAISIA MAALARINTEIPPEJÄ

TAVALLINEN MAALARINTEIPPI
Tavallinen maalarinteippi sopii hyvin sisätiloihin, mutta ei kestä pitkään auringonvaloa, sillä teipin liima palaa kiinni alustaan. Monia eri leveyksiä ja laatuja.

UV-SUOJATTU MAALARINTEIPPI
Ulkona ja sisällä suorassa auringonvalossa maalaamiseen suositellaan uv-suojattua maalarinteippiä. Uv-teippi voi olla kauan paikallaan palamatta kiinni alustaansa.

OHUT RAJAUSTEIPPI
Kaupoissa on ohutta maalarinteippiä, joka sopii erityisesti liukkaille pinnoille ja tarkkaan rajaamiseen kuten boordien tekemiseen. Teipistä on myös säänkestäviä ja uv-suojattuja versioita.

HERKÄN PINNAN MAALARINTEIPPI
Tapetti- ja muille herkille pinnoille on kehitetty erittäin ohut paperinen maalarinteippi, jonka erikoisliima on helppo poistaa alustaa vahingoittamatta ja ilman liimajäämiä.

JOUSTAVA MAALARINTEIPPI
Kaarevien muotojen ja pyöreiden nurkkien maalaamiseen on joustavaa erikoisteippiä, joka tarttuu lujasti kiinni myös nurkan toiselle puolelle. Erinomainen valinta koristemaalaamiseen.

TEIPPI JA SUOJAPAPERI
Suojapaperi, jonka reunassa on kaistale maalarinteippiä, sopii hienosti esimerkiksi lattian ja jalkalistan rajalle. Maali ei tihku paksun paperin läpi.

TEIPPI JA SUOJAMUOVI
Muovikelmu, jonka toisessa reunassa on teippikaistale, suojaa pinnat maalitahroilta ja auttaa maalaamaan tarkat reunat. Kelmu on staattista ja tarttuu kiinni alustaansa.

Mittasuhteet

Markkinoilla on paljon maalarinteippiä valmistavia yrityksiä, joten standardimitoista on vaikea puhua. Yhteistä kaikille maalarinteipeille on kuitenkin se, että niitä myydään 25 ja 50 metrin rullissa.

Tavallisen valkoisen tai kellertävän maalarinteipin leveys vaihtelee 12 millistä 50 milliin. Erikoisteipeissä on vähemmän valinnanvaraa. Leveydet vaihtelevat 19 millistä 38 milliin.

Teippireunaista suojapaperia ja -muovia myydään yleensä rullissa, joiden pituus on 16–17 metriä ja leveys 55 senttiä, 1,4 metriä tai 2,6–2,7 metriä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Materiaalit