VAIHTELUA: Tapettivalikoima vaihtelee ohuesta lasikuitukankaasta paksuun ja isokuvioiseen paperitapettiin.

VAIHTELUA: Tapettivalikoima vaihtelee ohuesta lasikuitukankaasta paksuun ja isokuvioiseen paperitapettiin.

KUINKA MONTA TAPETTIRULLAA TARVITAAN?

Rullien määrän arviointi alkaa huoneen mittaamisella ja seinäpinta-alan laskemisella. Sen jälkeen voit turvautua alla olevaan taulukkoon. Seinäpinta-alan laskeminen on helppoa. Jos kaikki neljä seinää ovat kolmimetrisiä, huoneen ympärysmitta on 12 metriä.

Jos huoneen korkeus on 2,5 metriä, tapettia tarvitaan taulukon mukaan 7 rullaa. Jos aiot tapetoida huoneen kuviotapetilla, joudut laskemaan menekin ilman taulukkoa. Silloin on tärkeää tietää, kuinka iso kuvion kohdistusväli on.

Taulukko on laadittu 53 senttiä leveille ja 10,05 metriä pitkille tapettirullille. Rullat ovat yleensä 53 tai 52 senttiä leveitä.

TÄRKEÄÄ TAPETISTA!

Tarkista aina, että kaikissa tapettirullissa on sama sävy- ja painonumero, sillä eri painoerien sävyt vaihtelevat.

TAPETIN ERITYISPIIRTEET

Kuvion kohdistusväli on tärkeä tieto kuviotapetin asentamisessa ja ostamisessa. Kuvio voi toistua esimerkiksi 45 sentin välein. Iso kohdistusväli tarkoittaa, että hukkapätkiä tulee paljon. Osta kerralla tarpeeksi rullia, jotta saat varmasti tapetoitua kaikki pinnat samansävyisellä tapetilla. Täydet, ylimääräiset rullat saa yleensä palauttaa kauppaan.

erilaisia tapetteja

PAPERI- JA KUITUTAPETTI Tapettia on kahta peruslaatua, paperi- ja kuitutapettia. Perinteinen paperitapetti on paksua, takapuolelta liisteröitävää tapettia. Kuitutapetti kiinnitetään liisteröityyn seinään.

erilaisia tapetteja

LASIKUITUKANGAS JA -TAPETTI Lasikuitukankaasta on sekä pohjustettuja että pohjaustamattomia versioita. Kankaalla päällystetty seinä on tasainen ja kestävä. Lasikuitutapetin pinta on karhea, ja sen pintakuviot vaihtelevat.

erilaisia tapetteja

KUVATAPETTI Kuvatapetti on nimensä mukaisesti tapettia, johon on painettu kuva. Tapettien kuvat vaihtelevat maan ja taivaan välillä. Useimmat tapettitehtaat painavat tapettiin myös asiakkaiden omia kuvia.

erilaisia tapetteja

3D-TAPETTI 3D-tapetti tuntuu suorastaan loikkaavan ulos seinästä. Useimmat 3D-tapetit ovat niin sanottuja easy-up tuotteita, jotka painetaan kiinni seinässä olevaan liisteriin.

erilaisia tapetteja

VAAHTOTAPETTI Vaahtotapetti on suhteellisen paksua, pinnaltaan hieman epätasaista tapettia. Vaahtotapetti sopii epätasaisen, rapatun seinän päällystämiseen, sillä paksu ja notkea tapetti peittää epätasaisuudet.

erilaisia tapetteja

VELOUR-TAPETTI Velour-tapetti on kallista tapettia, jonka pinnassa on kohokuvioituja ja pehmeitä velour-kuvioita. Velour-tapetti kiinnitetään erittäin pitävällä liimalla, joka sivellään suoraan seinään.

erilaisia tapetteja

VINYYLITAPETTI Vinyylitapetti sopii hyvin seiniin, joiden pitää kestää kosteutta ja säännöllistä pesua. Vinyylitapetin tausta on usein paperia. Se tarkoittaa, että vinyylikerroksen voi vetää irti seinästä.