Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tapetoi saumat piiloon

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Katon ja seinien tapetointi kuituhuovalla lisää pintojen vahvuutta ja tekee niistä rapatun näköiset. Näytämme, miten vuodat yhdistetään ammattimaisesti niin, että saumakohtia ei lopulta edes huomaa.

68716_FI_C_12_2011_2_8a.jpg

Kun lasikuituvuodat asennetaan, niiden reunat yhdistetään puskusaumoin. Tällöin vuotien kuvioiden pitää sopia yhteen. Kuituhuopa voidaan myös asentaa puskuun. Tällöin vuodat on kuitenkin asennettava todella tarkasti, ja tästä huolimatta saumakohdat jäävät aina enemmän tai vähemmän näkyviin. Kuituhuopaa ei itse asiassa kannatakaan asentaa puskuun.

Limitä ja leikkaa

Kuituhuopa on rakenteeltaan yhtenäisen tasainen ilman kuvioita. Vuodat on helppo asentaa limittäin ja leikata saumat yhtä aikaa. Kun päällekkäin olevat vuodat leikkaa yhdellä pitkällä viillolla, saumat sopivat tarkasti yhteen eikä saumoja edes huomaa.

Tapetointi

1

Merkitse jokaisen vuodan reuna lyijykynällä. Huopakaistale on yleensä 100 cm leveä, mutta huomioi merkkiviivassa parin senttimetrin limitysvara, jotta liima saadaan hieman leveämmälle alalle.

2

Levitä liima tasaisesti viivaan asti. Varmista, että liimaa on koko alalla. Liima on helpoin levittää telalla. Levitä liimaa vain yhdelle vuota-alalle kerrallaan, jotta liima ei ehdi kuivua.

3

Asenna vuota, silota pinta ja paina se liimaan lastan avulla. Lastaan voi kiinnittää pari vahvaa tepinkaistaletta, jotta lastan terävät kulmat ja reunat eivät vaurioita vuodan pintaa.

4

Levitä liimaa seuraavalle alalle ensimmäisen vuodan reunojen yli. Kun levität liimaa seuraavalle vuodalle, aloita 2 cm edellisen vuodan päältä ja jatka toisessa reunassa hieman yli merkkiviivan.

5

Aseta seuraava vuota hieman edellisen päälle. Varmista, että vuota tulee pystysuoraan alusta alkaen, jotta vierekkäiset vuodat ovat täysin rinnakkain limittyen noin 5 cm koko matkalta.

6

Paina vuota kunnolla kiinni liimaan myös limityskohdasta. Silota vuodan pinta ja paina huopaa lastan avulla. Varmista, että limityskohdasta tulee varmasti pinnaltaan sileä seinää vasten.

Viillä vuota

1

Viillä limityskohta taittoteräveit-sellä. Leikkaa veitsen terävällä terällä molemmat vuotakerrokset yhdellä läpime-nevällä viillolla keskeltä limityskohtaa. Viillä yhdellä vedolla alas asti nostamatta veistä.

2

Nosta päällimmäistä kaistaletta varovasti ja vedä alempi kaistale pois. Varo, ettet vaurioita vuodan reunoja sormillasi.

3

Harjaa vuota paikalleen tapetti-harjalla. Paina lopuksi lastalla. Viilletyt liitokset sopivat tarkasti yhteen. Kun liima on kuivunut, kuituhuopa on valmis tai maalattavaksi.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): Tapetoi saumat piiloon
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin