Maailman helpoin tapetti

Kuitutapetilla työskentely on niin helppoa, että se sopii kaikille! Kuitutapetin kanssa ei tarvita isoa tapetointipöytää tai liisteriharjaa, eikä vuotia tarvitse taitella kokoon. Liima levitetään suoraan seinälle ja vuodat painetaan kiinni liimaan. Tapetti on vahvistettua, joten vuodat ovat kestäviä ja niitä on helppo käyttää.

Liima levitetään suoraan seinälle eikä tapetin taustalle.

Liima levitetään suoraan seinälle eikä tapetin taustalle.

Fiksu tapetti, jossa on vahva tausta

Suurin osa markkinoilla olevista tapeteista on nykyään kuitutapetteja. Tapetin tausta on lasikuitua.

Kuitutapetin käyttäminen ei ole vaikeaa, mutta siitä pitää tietää pari perusasiaa ennen tapetointia. Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään vaihe vaiheelta, miten se tehdään.

Työn iloa!

Kuiduilla vahvistettu tapetti kestää kulutusta ja pesua.

Kuitu- eli non-woven-tapetit ovat vallanneet tapettimarkkinat muutaman viime vuoden aikana. Paksu kuitutapetti kestää kulutusta, sillä sen koristeellisen pinnan alla on paksu ja kuiduilla vahvistettu tausta. Tapetti painetaan kiinni seinälle levitettyyn liimaan. Tapetti liikkuu seinällä sen verran, että vuodat voi painaa tiiviisti yhteen.

Kuitutapetti on helppo pitää puhtaana, sillä sen voi pestä. Tapetin asentamisessa on tärkeää, että seinä on pohjustettu ja pölytön.

Joidenkin kuitutapettien kerrokset voi erottaa toisistaan. Se tarkoittaa, että tapetin päälle on helppo asentaa uusi tapetti, kun vanhasta tapetista voi irrottaa pelkän pinnan.

Tarkista tapettirullan symbolit, jos haluat, että pinnan voi vetää irti.

Levitä tapettiliima seinälle telalla ja paina tapettivuota kiinni liimaan. Sekoita liima­ jauhe aluksi veteen ja levitä liima seinälle telalla. Vuotia ei tarvitse leikata sopiviksi ennen liimaamista. Kohdista vuodan yläreuna katon rajaan ja avaa tapetti rulla. Varmista, että vuota on tarpeeksi pitkä.

2

Leikkaa vuota poikki. Paina tapetti lujasti kiinni seinään lastalla ja leikkaa ylimääräiset pois terävällä matto­ veitsellä. Voit myös vetää tapetin poikki lastan terävää reunaa vasten.

3

Kiinnitä seuraava vuota. Levitä liimaa kerrallaan yhden vuodan leveydeltä. Älä limitä vuotia päällekkäin vaan paina niiden reunat tiiviisti vastakkain.

4

Painele ilmakuplat pois. On tärkeää, ettei tapetin alle jää ilmaa. Painele ilma pois ja paina vuotien reunat tiukasta kiinni seinään tapettiharjalla.

Materiaalit

  • Kuitutapettia
  • Tapettiliimaa

Vie aikaa

Se riippuu seinästä. Ehjän seinän tapetoiminen on helppoa.

Hinta

10 metriä pitkä ja 53 senttiä leveä tapettirulla maksaa halvimmillaan noin 30 euroa. 3 litraa tapettiliimaa maksaa noin 20 euroa.

    Muut lukevat juuri nyt …