Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin käytät kiinnitysteippiä

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Nykyaikaiset kiinnitysteipit ovat vahvoja, ja niitä voi käyttää monenlaisten esineiden kiinnittämiseen. Teippaaminen on helppoa, ei vaadi työkaluja eikä tee seinään rumia reikiä. On kuitenkin tärkeää käyttää oikeaa teippiä oikeaan paikkaan.

Nykyaikaiset kiinnitysteipit ovat vahvoja. Niillä voi kiinnittää painavia esineitä, jos pohja on kunnossa.

Nykyaikaiset kiinnitysteipit ovat vahvoja. Niillä voi kiinnittää painavia esineitä, jos pohja on kunnossa.

Mihin kiinnitysteippiä käytetään?

LIUKKAAT PINNAT

Kiinnitysteippi on hyvä vaihtoehto lasin ja laattojen poraamiselle. Vahvimmat teipit kestävät jopa 100 kilon painon, jos teippiä käytetään tarpeeksi.

RAPPAUS, MAALI JA TAPETTI

Taulut ja pienet listanpätkät voi kiinnittää herkästi särkyviin materiaaleihin teipillä. Anna maalin kovettua vähintään viikon ajan ennen teipin liimaamista.

TIILISEINÄT SISÄLLÄ JA ULKONA

Postilaatikot, nimikyltit ja lamput voi kiinnittää seinään teipillä, joka kestää esineen painon. Ulkona pitää käyttää säänkestävää teippiä.

Miten kiinnitysteippiä käytetään?

Teipillä kiinnittämisessä ei ole mitään vaikeaa, mutta siinä pitää ottaa huomioon kaksi asiaa.

Teippi pitää valita tarkoituk-sen mukaan ja alustan ja kiinnitettävän esineen pitää olla puhtaita, rasvattomia ja kuivia.

Kun pinnat ovat puhtaat, teippi painetaan kiinni esineen seinänpuoleiselle pin-nalle. Liimaa teipinpätkät pystysuoraan, jotta alaspäin kohdistuva veto jakautuu mahdollisimman pitkälle matkalle. Raskai-den esineiden kiinnittämiseen tarvitaan paljon teippiä. Lue tuoteselosteesta, kuin-ka paljon teippi kestää metriä kohti.

Irrota suojamuovi ja paina teippiä esinettä vasten 30 sekunnin ajan. Paina sen jälkeen teippiä seinää vasten kovasti toiset 30 sekuntia.

Erilaisia kiinnitysteippejä

KAKSIPUOLINEN MUOVITEIPPI

Tästä teipistä on eri lujuusluokkia, jotka kestävät eripainoisia kuormia. Punainen teippi kestää 120 kiloa sekä sisällä että ulkona, sininen 20 kiloa ja vain sisällä. Tarkista teipin sopivuus tuoteselosteesta.

KAKSIPUOLINEN VAAHTOMUOVI

Käytetään esimerkiksi peilien kiinnit-tämiseen. Vaahtomuovi tarttuu kaikkiin sileisiin, puhtaisiin ja rasvattomiin pintoihin. Joitakin vaahtomuoviteippejä on vaikea saada irti.

TARRANAUHA

Koostuu kahdesta nauhasta, jotka tarttuvat yhteen ja voi irrottaa toisistaan. Tarranauha kestää pesemistä, joten se sopii myös kosteisiin tiloihin.

MAGNEETTITEIPPI

Työkalujen ripustamiseen kannattaa käyttää magneettiteippiä. Se sopii myös metallikehyksisten ikkunan lisäruutujen asentamiseen.

LIIMANAULA

Erinomainen taulujen ripustamiseen. Liimapohjainen tyyny painetaan kiinni seinään, ja tyynyn päälle asennetaan sää-dettävä muovikoukku. Sen avulla taulua on helppo säätää ylös ja alas.

KIINNITYSPALAT

Erikokoisia kiinnikkeitä, jotka toimivat samalla periaatteella kuin tarranauha. Kiinnityspalat irtoavat helposti, eivätkä ne tee seinään rumia jälkiä.

NANOTEIPPI

Kaksipuolinen tuote, jonka voi käyttää uudelleen. Teippiin voi ripustaa esimerkiksi puhelimen tai avaimet. Teippi on helppo irrottaa, pestä vedellä ja käyttää uudestaan.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Näin käytät kiinnitysteippiä
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin