Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Perinteinen kaide upeine leikkauksineen. Maali on lohkeillut ja paljastanut kaunista tummaa puupintaa. Tämän vuoksi kaidetta ei maalata uudestaan, vaan maali poistetaan, jotta tumma jalopuu pääsee todella oikeuksiinsa.

Poista maali

Maalin poistoon ryhtyminen ei vaadi kovin suuria alkuvalmisteluja. Muut pinnat on kuitenkin syytä peittää huolella. Tällöin ei tarvitse olla huolissaan työssä syntyvästä sotkusta.

Ensimmäinen maalinliuotuskäsittely poistaa valtaosan vanhasta maalista. Jos et saa kaikkea maalia pois, toista käsittely. Näin jouduimme tekemään myös tämän kaiteen kanssa.

Kun maali on poistettu, puuosat on pestävä huolellisesti, jotta maalinliuotusaine ei vahingoita lakkaa, jolla puuosat myöhemmin käsitellään.

Hio ja lakkaa

Ennen kuin käsijohde lakataan, pinta on hiottava perusteellisesti. Käsijohteen hiominen vaatii työtä, koska siinä on pyöristyksiä ja upotuksia ja pinnat, joita on vältettävä.

Tämän takia käytämme työhön sekä nauha- että kärkihiomakonetta ja tavallista hiomapaperia.

Kun puun pinta on kauttaaltaan sileä, voit pintakäsitellä sen. Sivelemme puuhun ensin tummaa petsiä, jotta tumma puulaji nousisi entistä paremmin esille.

Tämän jälkeen pinta lakataan. Monta ohutta lakkakerrosta tuottaa upeimman tuloksen: peilikirkkaan pinnan, johon on mukava tarttua, ja joka on helppo pitää puhtaana. Tämä käsikohde lakataan seitsemään kertaan.