Osta oikeat maalaustyökalut

Kunnon maalaustyökalut maksavat itsensä takaisin, sillä niiden jäljiltä valmiista pinnasta ei tarvitse nyppiä karvoja ja nukkaa.

Osta oikeat maalaustyökalut

Osta oikeat maalaustyökalut

Kokonaisen huoneen maalaamiseen tarvitaan paljon erilaisia maalaustyökaluja. Reunat pitää maalata pensselillä, pienet pinnat pienellä telalla ja isot pinnat isolla telalla. Jos maalattavaa on paljon, voit hankkia myös erikoistyökaluja kuten kulmatelan.

Esittelemme, mitä välineitä kannattaa hankkia ennen maalausurakan aloittamista. Kerromme myös, mikä tekee työkalusta hyvän.

Saat myös neuvoja, miten puhdistat telat ja pensselit mahdollisimman hyvin ja miten niitä kannattaa säilyttää.

Monipuolinen soikea sivellin

Soikea sivellin on kätevä, sillä se sopii sekä reunoille että tasaisille pinnoille, ja siveltimeen tarttuu paljon maalia. Siten voit tehdä pitkiä siveltimenvetoja, joilla saat aikaan kauniin lopputuloksen. Korkealaatuisessa siveltimessä karvat on kiinnitetty tukevasti varteen. Valitse mielellään synteettisestä karvasta valmistettu malli. Synteettiset karvat säilyttävät muotonsa, ja ne ovat erittäin kestäviä sekä hieman ohuempia päistään. Se saa maalin tarttumaan kauniisti.

Tasoituslastoja useita kokoja

Maalaamisen valmistelutöihin tarvitaan yleensä erikokoisia lastoja – pieni lasta kolojen tasoittamiseen, keskikokoinen esimerkiksi kipsilevyjen välien tasoittamiseen ja suuri lasta ylitasoitukseen. Laadukkaassa lastassa on sopivan jäykkää terästä ja kahva, josta saa hyvän otteen.

Pieni tele ahtaisiin paikkoihin

Käytä pientä maalaustelaa ahtaisiin tiloihin, kuten oven yläpuolelle. Telan karvojen paksuuden on sovittava maalattavaan pintaan. Mitä sileämpi pinta, sitä lyhyemmät karvat. Jos pientä telaa käytetään yhdessä suuremman telan kanssa vaikkapa seinällä, karvojen on oltava yhtä paksut kuin isossa telassa, jotta pinta näyttäisi tasaisilta.

Kapea tela yltää mihin vain nurkkaan

Jos sinulla on käsillä suuria maalaustöitä, voit harkita kulmatelan tapaisten erikoistyökalujen hankkimista. Se on tarkoitettu kahden seinäpinnan välisten kulmien maalaamiseen. Silloin sinun ei tarvitse käyttää sivellintä, jonka jälkeen siveltimenvedot pitäisi kuitenkin maalata uudelleen pienellä telalla, jotta lopputuloksesta tulee siisti. Kulmatela säästää aikaa.

Sivellin taitoksella

Kun siveltimessä on taitos, se mahtuu helpommin nurkkiin sekä putkien ja lämpöpatterien taakse. Valitse tarpeeksi leveä sivellin, jotta siihen tarttuu paljon maalia ja voit vetää pitkiä siveltimenvetoja. Siten saat kauneimman lopputuloksen.

Vaijda kaukalo maalaussankoon

Suurta huonetta maalatessa maali kannattaa kaataa ämpäriin eikä kaukaloon. Siihen mahtuu paljon enemmän maalia, joten työntekoa ei tarvitse keskeyttää niin usein. Maalia on helppo pyyhkiä sangon laitoihin, jotta se levittyy tasaisesti telalle. Sankoa on helppo siirrellä ja sen päällä ei tule astuttua vahingossa – toisin kuin kaukaloon.

Tela suurille pinnoille

Suurista pinnoista, kuten seinistä ja katoista, tulee tyylikkäimpiä, kun maalaat laadukkaalla telalla, jossa karvat ovat kiinteästi kiinni. Se vähentää nukan irtoamisen riskiä. Varmista, että pitkä varsi voidaan kiinnittää telan rullaan. Siten saat lisää ulottuvuutta seinien ja kattojen maalaamiseen.

    Lisää samasta aiheesta Maalit