Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tässä on paras maali kiviseinään

Tulosta Tallenna artikkeli

Jos maali alkaa lohkeilla irti rapatusta seinästä, syynä on usein se, että kosteus tiivistyy liian tiiviin maalikerroksen taakse. Kosteus voi jo itsessään särkeä rappauksen, ja pakkanen lisää halkeamisen vaaraa. Onneksi ongelmaan on ratkaisu.

Silikaattimaali on juoksevaa kaliumsilikaattia.

Silikaattimaali on juuri oikea valinta, jos haluat viimeistellä muuratun julkisivun hyvännäköisellä pinnalla. Rapatut ja muuratut seinät ansaitsevat pintaansa klassisen kivimaalin, joka on sukua seinän rakennusaineille. Oikea maali kestää seinässä vuosikaudet haalistumatta ja rapistumatta.

Tee se itse -maalarin kalkkimaali

Monet pitävät silikaattimaalia tee se itse -maalarin valkokalkkina. Silikaatilla onkin monet kalkkimaalin edut, minkä lisäksi sillä on helppo työskennellä. Silikaattia ei tarvitse levittää yhtä monta kerrosta kuin kalkkimaalia, eivätkä sen roiskeet syövytä kuten kalkkimaalin. Silikaattimaalista on lisäksi tarjolla monia eri värivaihtoehtoja.

Silikaatin luonnolliset edut

Silikaattimaali on perusolemukseltaan kivituote, ja se käyttäytyy aivan eri tavalla kuin vesiohenteiset maalit. Akryyli- ja muovimaalit liimautuvat alustaan ja muodostavat pinnalleen suojaavan kalvon, mutta silikaatin molekyylit sitoutuvat tiiviisti kiviseen seinärakenteeseen. Periaate on sama kuin kalkkimaalilla, mikä helpottaa maalin käsittelyä.

Silikaatin suurimpia etuja on se, että maali ei kuoriudu irti. Maali voi kyllä kulua pois pieninä hiukkasina, mutta rapautuminen on niin hidasta, että pinta on helppo pitää siistinä ja puhtaana.

Silikaattimaalin pintaan ei muodostu kalvoa, joten maali johtaa kosteuden rungosta pintaan ja päästää kosteuden haistumaan, mikä suojaa seinää kosteusja routavaurioilta. Maalin väri ja rakenne kestävät pitkään, sillä valo ei vahingoita kiteitä juuri lainkaan.

Ei mikään kalvo, vaan osa muuria

Silikaattia käytetään yleensä ulkoseiniin, mutta sillä voi maalata kestävän pinnan myös sisätiloihin. Sisäilma pysyy terveenä, sillä silikaatti ei sisällä haitallisia yhdisteitä. Silikaattimaalilla päällystetty seinä ottaa vastaan ja luovuttaa kosteutta.

Silikaatilla on helppo työskennellä, mutta se roiskahtelee helpommin kuin akryylimaali. Siksi maaliin lisätään usein sidosainetta, jotta sitä olisi helpompi levittää. Maali alkaa kuitenkin muuttua kovaksi, jos sidosainetta lisätään enemmän kuin 5 prosenttia.

Paljon upeita värivaihtoehtoja

Silikaattimaali hohtaa himmeää loistetta. Maalia myydään eri sävyissä, ja esimerkiksi Weberin valikoima kattaa lähes koko luonnollisten värien skaalan. Maalaaminen on helpointa vaaleilla väreillä, koska saumat ja limitykset näkyvät niissä tummia vähemmän.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Tässä on paras maali kiviseinään
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin