Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tässä on paras maali kiviseinään

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos maali alkaa lohkeilla irti rapatusta seinästä, syynä on usein se, että kosteus tiivistyy liian tiiviin maalikerroksen taakse. Kosteus voi jo itsessään särkeä rappauksen, ja pakkanen lisää halkeamisen vaaraa. Onneksi ongelmaan on ratkaisu.

Kiviseinän maalaus telalla

Silikaattimaali on juoksevaa kaliumsilikaattia.

Silikaattimaali on juuri oikea valinta, jos haluat viimeistellä muuratun julkisivun hyvännäköisellä pinnalla. Rapatut ja muuratut seinät ansaitsevat pintaansa klassisen kivimaalin, joka on sukua seinän rakennusaineille. Oikea maali kestää seinässä vuosikaudet haalistumatta ja rapistumatta.

Tee se itse -maalarin kalkkimaali

Monet pitävät silikaattimaalia tee se itse -maalarin valkokalkkina. Silikaatilla onkin monet kalkkimaalin edut, minkä lisäksi sillä on helppo työskennellä. Silikaattia ei tarvitse levittää yhtä monta kerrosta kuin kalkkimaalia, eivätkä sen roiskeet syövytä kuten kalkkimaalin. Silikaattimaalista on lisäksi tarjolla monia eri värivaihtoehtoja.

Silikaatin luonnolliset edut

Silikaattimaali on perusolemukseltaan kivituote, ja se käyttäytyy aivan eri tavalla kuin vesiohenteiset maalit. Akryyli- ja muovimaalit liimautuvat alustaan ja muodostavat pinnalleen suojaavan kalvon, mutta silikaatin molekyylit sitoutuvat tiiviisti kiviseen seinärakenteeseen. Periaate on sama kuin kalkkimaalilla, mikä helpottaa maalin käsittelyä.

Silikaatin suurimpia etuja on se, että maali ei kuoriudu irti. Maali voi kyllä kulua pois pieninä hiukkasina, mutta rapautuminen on niin hidasta, että pinta on helppo pitää siistinä ja puhtaana.

Silikaattimaalin pintaan ei muodostu kalvoa, joten maali johtaa kosteuden rungosta pintaan ja päästää kosteuden haistumaan, mikä suojaa seinää kosteusja routavaurioilta. Maalin väri ja rakenne kestävät pitkään, sillä valo ei vahingoita kiteitä juuri lainkaan.

Ei mikään kalvo, vaan osa muuria

Silikaattia käytetään yleensä ulkoseiniin, mutta sillä voi maalata kestävän pinnan myös sisätiloihin. Sisäilma pysyy terveenä, sillä silikaatti ei sisällä haitallisia yhdisteitä. Silikaattimaalilla päällystetty seinä ottaa vastaan ja luovuttaa kosteutta.

Silikaatilla on helppo työskennellä, mutta se roiskahtelee helpommin kuin akryylimaali. Siksi maaliin lisätään usein sidosainetta, jotta sitä olisi helpompi levittää. Maali alkaa kuitenkin muuttua kovaksi, jos sidosainetta lisätään enemmän kuin 5 prosenttia.

Paljon upeita värivaihtoehtoja

Silikaattimaali hohtaa himmeää loistetta. Maalia myydään eri sävyissä, ja esimerkiksi Weberin valikoima kattaa lähes koko luonnollisten värien skaalan. Maalaaminen on helpointa vaaleilla väreillä, koska saumat ja limitykset näkyvät niissä tummia vähemmän.

Silikaattimaali värit
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin