Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Vältä ihokosketusta, kun työskentelet epoksin kanssa. Muista suojavaatetus ja kasvosuojain.

Vältä ihokosketusta, kun työskentelet epoksin kanssa. Muista suojavaatetus ja kasvosuojain.

Jos sinulla on askarteluhuone, autotalli, verstas, kellaritila, apukeittiö tai muu huone, jossa on betonilattia, voit käsitellä sen epoksimaalilla ohjeidemme mukaan. Epoksin avulla saat kulutusta kestävän, tiiviin ja tasaisen lattiapinnan, joka on helppo pitää puhtaana. Jos maalaat epoksilla hieman seinien alareunoihinkin, voit huuhdella lattian puhtaaksi.

Epoksi kestää käytännössä mitä vain

Lattia sietää kaikenlaisia kemikaaleja, jäteöljyjä, happoja ja emäksisiä aineita. Jos lattialle kaatuu öljyä, tärpättipohjaista maalia, liesimustaa tms., jäljistä pääsee eroon pyyhkimällä lattian. Pinta on kova ja kestävä, eikä sen 2 mm paksun pinnoitteen läpi pääse oikein millään.

Näin levität epoksimaalin

Myös maalin levittäminen on helppoa. Liittenä olevassa artikkelissa neuvotaan askel askeleelta, miten se tehdään. Ja jos mietit, miten varmistat pinnoitteen 2 mm:n paksuuden, siihenkin on helppo keino: levitä maali 6 mm:n hammaslastalla, jota pitelet hieman vinossa.

Kun urat, joita lasta jättää jälkeensä, valuvat yhteen saumakohdissa, pinnan paksuudeksi tulee 2 mm. Vuorokauden päästä lattialla voi kävellä, ja viikon kuluttua se sietää kovaakin kuormitusta.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja katso, miten se tehdään.