Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Löydä värikoodit Pantonen Colour Match Cardilla

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Oletko katsonut jotain kauan sitten maalattua ja toivonut, että muistaisit värin nimen tai koodin? Pantone Color Match Card on kätevä työkalu, joka tunnistaa vanhan sävyn ja paljastaa koodin nykymaalarille.

Find farvekoder med Pantones Colour Match Card

Pantonen Colour Match Card ja puhelin auttavat löytämään tarkat värikoodit.

Pantone Color Match Card on sävynselvitystyökalu, joka koostuu puhelin­ sovelluksesta ja pahvinpalasta, jossa on pieni reikä. Pahvilappu asetetaan värisävyn päälle, joka halutaan selvittää. Reiän ympärillä on värikkäitä ruutuja, jotka kalibroivat sovelluksen kaikissa valaistusolosuhteissa.

Pantone Color Match Card ei ole markkinoiden ainoa työkalu, joka lupaa löytää kadonneet värisävyt. Tarjolla on sekä kalliita erikoistyökaluja että ilmaisia puhelin sovelluksia. Värikortti on kuitenkin ensimmäinen tuote, joka ratkaisee ongelman luotettavasti. Kortti maksaa vain 15 euroa, mitä voi pitää kohtuullisena.

Tuotteessa on yksi pieni ongelma, sillä sovellus nimeää sävyn Pantonen värikartan mukaan. Pantonen maaleja ei myydä lähimmässä rautakaupassa, joten sävyt pitää muuttaa NCS- tai RAL-värikartan mukaisiksi. Onneksi sen voi tehdä helposti internetissä.

Tee näin:

1

Aseta Color Match-kortti sen värin päälle, jonka sävyn haluat saada selville. Paina Measure ja pidä kameraa oikeassa kulmassa. Sovellus lukee värin nelikulmaisen reiän läpi ja kalibroi itsensä kortissa olevien värien avulla.

2

Sovellus etsii lähimmän Pantone-sävyn ja kertoo sen koodin. Sovellus antaa koodin myös HEX, sRGB ja Lab* -järjestelmien mukaan.

3

Googlettamalla on helppo löytää ohjelmia, jotka muuttavat Pantone-, HEX- tai sRGB-koodit RAL- tai NCS-koodeiksi. Niiden perusteella on helppo selvittää, mitä rautakaupassa myytävää sävyä maali vastaa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Löydä värikoodit Pantonen Colour Match Cardilla
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin