Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Leikkaa siististi

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pihakivet on helppo leikata siististi ja tarkasti oikeilla välineillä. Siihen tarvitaan vain iso kulmahiomakone, timanttilaikka ja oikeat suojavarusteet.

Leikkaa siististi

Suoraan

Betonilaatan leikkaamiseen tarvitaan iso ja voimakas kulmahiomakone. 230 millin laikalla toimivat kulmahiomakoneet ovat tarpeeksi isoja pihalaatoille. Tavallinen 125 millin laikka ei yleensä yllä laatan läpi.

Kulmahiomakoneen lisäksi laattojen leikkaamiseen tarvitaan timanttilaikka. Lopuksi terävä reuna pyöristetään timanttikuppilaikalla.

1

Leikkaa laatta poikki kulmahiomakoneella. Leikkaa laatan pintaan aluksi reunasta reunaan ulottuva viilto ja paina sen jälkeen laikka hitaasti pohjaan asti. Laatta kannattaa katkaista pehmeällä alustalla kuten hiekalla.

2

Pyöristä reuna timanttikuppilaikalla saman näköiseksi kuin laatan muut reunat. Timanttilaikalla leikattu reuna on todella terävä, ja se murtuu helposti.

Kaarre

Sadevesikaivon ja kukkapenkin ympärille tarvitaan usein kiviä, joissa on kaarevat reunat. Kiveen voi leikata kaarteen useassa osassa. Suurin osa kaarteesta kannattaa tehdä leikkaamalla kiveen suoria linjoja kulmahiomakoneella. Sen jälkeen kaarre viimeistellään vasaralla ja timanttilkuppilaikalla.

Voit kiinnittää laatan työpöytään siksi aikaa, että saat leikattua kulmahiomakoneella viillot kaarteeseen asti.

1

Leikkaa kiveä mahdollisimman paljon kulmahiomakoneella. Leikkaa aluksi kivi poikki kaarteen päästä päähän. Seuraavaksi voit leikata kolmionmuotoisen alueen kaarteen sisälle.

2

Tee reunalta pieniä viiltoja vieri viereen kaarteen reunaan asti. Leikkaa sitä ennen laatan pinta rikki kaarteen ääriviivaa pitkin.

3

Lyö viiltojen väliin jääneet pienet kivenpalaset irti vasaralla. Tavallinen pajavasara sopii siihen hyvin.

4

Siisti kaarre kulmahiomakoneella. Tähän vaiheeseen tarvitaan vielä timanttilaikkaa. Varo, ettet leikkaa liian syvälle tai tee naarmuja laatan pintaan.

5

Viimeistele leikkauspinta timanttihiomalaikalla. Siihen kannattaa käyttää pienempää kulmahiomakonetta ja laikkaa, sillä niitä on helpompi käsitellä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin