Kaikki pihatiilistä

Pihatiilet muistuttavat ominaisuuksiltaan melko paljon edullisia betonikivilaatuja. Tiilen etuja ovat kaunis pinta ja isot värivaihtelut. Pihatiilet myös vanhenevat kauniisti.

Pihatiilet: ominaisuudet

Pihatiilet muistuttavat tavallisia tiiliä, mutta kestävät paremmin kulutusta eivätkä halkeile yhtä helposti. Ne kestävät myös paremmin pakkasta ja maakosketusta.

Pihatiilet: tavallisimmat käyttötavat

Pihatiiltä tai pihaklinkkeriä, kuten sitä joskus kutsutaan, käytetään moniin erilaisiin kiveyksiin. Ne luovat siistin ja tyylikkään vaikutelman. Tiilistä saa tasaisen ja tiiviin pinnan, joten se on kuin tehty poluille ja terasseille. Vahvimmat kivet kestävät myös auton painon.

Pihatiilet: asennus

Tiilet ladotaan lujalle ja tasoitetulle alustalle. Ne vaativat saman käsittelyn kuin laatat ja betonikivet. Pihatiilet ovat yleensä tavallisen tiilen kokoisia, joten niitä on helppo käsitellä. Tiiliä on saatavilla monenkokoisina, joten niistä voi latoa erilaisia kuvioita.

Pihatiilet: kestävyys

Tiili kestää pitkään ja sen ulkonäkö vain paranee ajan myötä. Tiiliä kannattaa käyttää paikoissa, jossa ne kostuvat mahdollisimman vähän. Kosteus ei ole ongelma routimisen vuoksi, sillä tiilet eivät yleensä halkeile pakkasessa, mutta liian kosteat tiilet antavat kasvualustan sammaleelle ja levälle, mikä luo epäsiistin vaikutelman.

Pihatiilet: hoito ja huolto

Oikein ladotut tiilet kestävät vuosikausia, eikä suuria huoltotoimia tarvita, kunhan muistetaan kitkeä rikkaruohot kivien välistä. Älä käytä painepesuria.