Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Laattojen leikkaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Seinä- ja lattialaattojen asentaminen olisi helppoa ilman putkia, ulokkeita ja syvennyksiä. Laattojen leikkaamiseen pitää käyttää oikeita työkalujaoikealla tavalla, jotta valmiista laatoituksesta tulee siistin näköinen.

Isot, kovaksi poltetut laatat pitää leikata kulmahiomakoneella ja timanttilaikalla tai vesileikkurilla.

Isot, kovaksi poltetut laatat pitää leikata kulmahiomakoneella ja timanttilaikalla tai vesileikkurilla.

Tässä jutussa käydään läpi, miten leikkaat laatat.

Näytämme, miten teet:

  • Suorat leikkaukset
  • 45 asteen kulmat
  • Reiät, kaarteet ja lovet

Suorat leikkaukset

1

Laatat on helpointa leikata käsi-käyttöisellä laattaleikkurilla. Aseta laatta oikeaan kohtaan ja paina se leikkurin reunaa vasten.

2

Paina leikkurin terä laatan päätä vasten ja työnnä terää rauhallisesti eteenpäin. Riittää, että leikkuri rikkoo laatan lasitteen.

3

Vedä terää hieman taaksepäin ja paina terän alla oleva kenkä napakasti laattaa vasten. Laatta katkeaa juuri siitä, mistä sen pitääkin.

45 asteen kulmat

1

Ulkonurkkaan asennettavat laatat leikataan 45 asteen kulmassa, jotta saumasta ei tule kovin leveä. Kulman voi viistää hiomalaikalla.

2

Vesileikkuri viistää laatan nurkan pois siististi eikä tee lovia edes koviin klinkkereihin. Vesileikkurien hinnat alkavat noin 50 eurosta.

Reiät, kaarteet ja lovet

1

Siistien reikien tekemiseen laatan keskelle tarvitaan timanttireikäsaha. Kuppiteriä myydään sarjoina, joissa on erikokoisia teriä. Valitse oikean kokoinen terä ja merkitse reiän keskikohta.

2

Aseta kuppiterän keskityskärki merkin kohdalle ja poraa hitaasti. Voit puristaa laatan kiinni työpöytään. Poraa rauhallisesti, kunnes terä menee laatan läpi.

3

Putken ympärille asennettava laatta pitää halkaista kahtia. Poraa reikä, naarmuta leikkauslinja laattaleikkurilla ja taita laatta poikki pöydän reunaa vasten.

4

Pienen loven voi tehdä hiomakoneella ja laattapihdeillä. Leikkaa aluksi kulmhiomakoneella suoria viiltoja merkkiviivaan asti.

5

Nakerra lovi pieninä palasina laattapihdeillä. Laatta voi haljeta, jos siitä väännetään irti liian isoja palasia. Muista käyttää suojalaseja.

6

Suoran loven voi tehdä kulmahiomakoneella. Pinta kannattaa viiltää rikki aluksi laattaleikkurilla, jotta lasite ei halkea väärästä paikasta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin