Vältä laatoittajan 3 tavallisinta virhettä

Ehkä aloitit hiukan väärällä menetelmällä tai tiedoissasi oli muuten vain aukkoja. Tarkastelemme kolmea tyypillistä laatoitusvirhettä ja näytämme, miten vältät ne jatkossa.

1. VIRHE Levität liian vähän laastia laatan takapintaan.

Jos jokin laatoista kuulostaa ontolta, kun naputtelet sitä, sen alla on todennäköisesti liian vähän laastia. Laattalaastia pitää levittää tasainen kerros seinään tai lattiaan.

Laastipinta ”kammataan” hammaslastalla, jonka hammaskoko riippuu laattojen koosta. Lasta levittää laattalaastin vanoittain, ja kun painat laatan lattiaa tai seinää vasten, laasti levittyy tasaisesti koko laatan alalle. Jos et ole varma laastin oikeasta määrästä, paina ensimmäinen laatta alustaa vasten ja nosta se ylös. Laastin pitäisi nyt peittää vähintään 3/4 laattapinnasta.

2. VIRHE Unohdat poistaa saumaushunnun.

Jos olet joskus unohtanut pyyhkiä saumaushunnun eli laattojen päälle jäävät laastijäämät pois asentamiltasi laatoilta, et toista samaa virhettä. Laastihuntu nimittäin kiinnittyy muutamassa tunnissa, ja sen jälkeen sitä on hyvin vaikea poistaa.

Poista huntu pehmeällä, kuivalla liinalla heti sen kuivuttua.

3. VIRHE Aloitat kulmasta.

Useimmat huoneet ovat vähän vinoja. Jos asennat ensimmäisen laatan kulmaan ja työskentelet siitä eteenpäin, kulman vinous kertaantuu koko lattiassa, ja tuloksesta tulee lopulta hyvin epäsymmetrinen.

Asenna tämän sijaan ensin rivi laattoja keskelle lattia-alaa ja mittaa rivistä etäisyys seiniin. Oikaise sitten riviä niin, että uloimmat rivit asettuvat siististi ja seinustoille jää vähintään puolikkaat laatat. Näin saat lattiasta kauneimman ja harmonisimman näköisen.

    Muut lukevat juuri nyt …