Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuviolaatoitus

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kuviolaatoituksen tekemiseen on monta hyvää syytä. Kuvio voi saada huoneen tuntumaan isommalta, piristää tylsää huonetta ja tehdä tilasta ainutlaatuisen näköisen. Voit tehdä persoonallisia laatoituksia asentamalla perinteiset laatat uudella tavalla tai käyttämällä epätavallisen muotoisia laattoja.

Muiden kuin nelikulmaisten laattojen asentaminen suoriin riveihin vaatii aikaa ja tarkkuutta.

Muiden kuin nelikulmaisten laattojen asentaminen suoriin riveihin vaatii aikaa ja tarkkuutta.

Kalanruotokuvio

1

Aloita laatoittaminen ruuvaamalla apurimat kiinni seiniin. Alhaalla oleva rima estää laattoja valumasta liian alas, ja nurkkiin asennettava rima tekee liitoskohdasta tarkan.

2

Koeladonta on aina hyvä idea kuvio­ laatottamisessa. Sauman leveys pitää ottaa huomioon, joten laattaristejä tai muita välikapuloita kannattaa käyttää jo tässä vaiheessa.

3

Kun laatat ovat varmasti oikeilla paikoillaan, leikkaa toiseen päähän tulevat palaset ja aloita laatoittaminen. Aloita alimmasta rivistä ja jatka ylöspäin, kunnes kaikki laatat ovat paikoillaan.

4

Laattojen säätäminen voi viedä aikaa varsinkin aloittelijalta, joten laastia ei kannata levittää kerralla liikaa. Piirrä laattojen ylälinja seinään, jotta et levitä laastia liian ylös.

5

Jatka laatoittamista nurkan toiselta puolelta. Hienosäädä laatat tarkasti paikoilleen toisella seinällä olevia laattoja vasten.

Nurkittain asennettavat laatat

1

Tee koeladonta, jotta kuvio kohdistuu oikein ja reunoista tulee samanlaiset. Jos käytät erivärisiä laattoja, ota koe ladonnasta kuva. Tässä laatat asennetaan nurkittain eli diagonaaliin.

2

Lattialaattojen laasti kannattaa levittää laattojen taakse, jotta huoneessa on helppo liikkua. Piirrä lattiaan keskiviiva ja aloita laatoittaminen sen vierestä.

3

Jatka laatoittamista reunoja kohti. Kuvasta on paljon hyötyä tässä vaiheessa, sillä kuvio menee helposti sekaisin. Asenna aluksi kaikki kokonaiset laatat ja tee palaset seuraavana päivänä.

4

Leikkaa reunoille sopivat palaset, kun kokonaisten laattojen laasti on kovettunut. Jos reunoille tulee kapea boordilaatta, asenna sekin tässä vaiheessa.

Vaihtoehtoja

Kuusikulmaisten laattojen asen­ taminen vaatii hyviä hermoja. Tee aluksi koeladonta ja asenna kaikki kokonaiset laatat ennen reuna­ palojen leikkaamista.

Tähän kuvioon on käytetty isoja kahdeksankulmaisia laattoja ja niiden väliin asennettavia pieniä nelikulmaisia laattoja. Se on todella näyttävä mutta kallis vaihtoehto. Asentaminen vaatii huolellisuutta, sillä pienet laatat pitää asentaa to­ della tarkasti. Kahdeksankulmaisia laattoja voi tilata verkkokaupoista.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin