Käytä erikoisteippejä näihin

Ripustus, paikkaus, korjaus. Teipillä voi tehdä melkein mitä tahansa, mutta yksi teippi ei pysty kaikkeen. Lue lisää erikoisteipeistä.

Oikealla teipillä voi ratkaista monta pulmaa kuten liimata ikkunaan koristeristikon.

Oikealla teipillä voi ratkaista monta pulmaa kuten liimata ikkunaan koristeristikon.

Jotkut teipit tarttuvat kiinni pysyvästi, toiset on helppo irrottaa, ja osa teipeistä on magneettisia.

Mihin erikoisteippejä käytetään?

RIPUSTAMINEN

Teippi on kätevää kylpyhuoneessa, sillä teipillä voi kiinnittää seiniin esineitä teke-mättä reikiä vesieristeeseen. Teipillä voi asentaa esimerkiksi koukkuja ja peilejä.

KORJAUKSET

Jotkut nykyaikaiset teipit ovat niin vahvoja, että niillä voi korjata katkenneen haravan- tai lapionvarren tai muun esi-neen, jonka pitää kestää kovaa käyttöä.

PAIKKAUS

Vuotavan vesiputken voi paikata vul-kanisoituvalla teipillä ja räystäskourun butyyliteipillä. Toinen sulaa ja kovettuu, toinen pysyy notkeana ja tahmeana.

Miten erikoisteippejä käytetään?

Useimmat teipit pitää liimata huolellisesti puhdistetulle alustalle. Lisäksi pinnan pitää olla kuiva. Allasteippi on poikkeus, sillä sitä käytetään veden alla.

Butyyliteippi on niin paksua ja pehmeää, että se tarttuu kiinni kaikkeen. Vulkani-soituvaa teippiä kierretaan paikattavan esineen ympärille 3-4 kerrosta, ja se sulautuu yhteen ja toimii oikein myös likaisella alustalla.

Teippi kiinnitetään aluksi teipattavaan esineeseen tai alustaan tapauksesta riippuen. Kylpyhuoneen peili tai koukku asennetaan liimaamalla teippi ensin esineen taakse ja painamalla ne kiinni seinään. Sen sijaan lattiamatto liimataan kiinni lattiaan asennettuihin teippeihin yksi reuna kerrallaan.

Erilaisia erikoisteippejä

VAAHTOMUOVITEIPPI

Kaksipuoleinen teippi, joka on tehty pehmeästä vaahtomuovista. Toimii hyvin laatoilla ja muilla liukkailla pinnoilla. 10 sentin pätkä teippiä kestää 10 kilon painon. Suosituspaino on silti 6 kiloa.

MAGNEETTITEIPPI

Magneettisella teipillä voi kiinnittää seinille kaikkea työkaluista keittiöveitsiin. Teipillä voi kiinnittää esineitä lasiin, ja sitä voi käyttää myös jääkaappimagneettina.

MATTOTEIPPI

Voimakas kangasteippi, jossa on todella tarttuvat pinnat. Pitää isot ja pienet matot lujasti kiinni lattiassa. Teipissä on kuitenkin yksi huono puoli: sitä on todella vaikea irrottaa, jos matosta päätetään luopua.

VULKANOITUVA TEIPPI

Läpinäkyvä teippi, joka sulautuu yhteen, kun se pyöritetään korjattavan esineen ympärille. Kestää 12 barin painetta ja -60°-260° celsiusasteen lämpötiloja.

BUTYYLI/BITUMITEIPPI

Tätä teippiä käytetään useimmiten räystäskourujen tiivistämiseen, ja sillä voi kiinnittää myös reunapellin aluskatteeseen. Teippi ei jäykisty koskaan kokonaan vaan pysyy notkeana.

ASENNUSTEIPPI

Kaksipuoleinen, paksu ja läpinäkyvä teippi, joka sopii erinomaisesti pikkutava-roiden kiinnittämiseen liukkaille pinnoille. Valmistajien mukaan 30 sentin pätkä teippiä kestää yhden kilon painon.

ALLASTEIPPI

10 senttiä leveä teippi, jolla voi paikata muun muassa lasten uima-altaan. Teippi toimii myös veden alla, joten allasta ei tarvitse tyhjentää pienen reiän takia.

FIBERFIX

Lasikuituvahvisteinen teippi, joka pitää kastella ennen käyttöä. Muuttuu terästä kovemmaksi. Teipillä voi korjata auton pakoputken tai haravanvarren. Kestää -45°-150° asteen lämpötiloja.

    Muut lukevat juuri nyt …