Kätevä kierretanko

Kierretangot sopivat moniin tarkoituksiin ja pelastavat pulasta, kun mikään muu ei auta.

Kierretanko: Taitos

Kierretankoja on helppo käyttää. Niitä voi muotoilla melkein miten tahansa ruuvipenkin, jakoavaimen ja rautasahan avulla.

Kierretangot sopivat usean esineen yhdistämiseen, minkä lisäksi kierretankoja voi taivuttaa ja muotoilla. Kierretangoilla voi kiinnittää esineitä betoniin, tiileen ja puuhun. Jokaisen tee se itse -rakentajan varastossa pitäisi olla muutama metri erikokoisia kierretankoja. Esittelemme viisi tilannetta, joihin kierretangot sopivat täydellisesti!

Kierretankojen käyttö

Kiristys
Kierretangot voi kiinnittää erilaisiin levyihin muttereilla ja aluslevyillä. Levyt on helppo kiinnittää perusteellisesti jakoavaimella.

Lyhennys
Kierretanko on helppo lyhentää. Purista tanko kiinniruuvipenkkiin ja sahaa tanko poikki rautasahalla.

Taitos
Ruuvipenkkiin kiinnitettyä kierretankoa on helppo taivuttaa jakoavaimella.

Näihin kierretangot sopivat loistavasti

Usean esineen kiinnittäminen
Tämä penkki on hyvä esimerkki siitä, miten kierretankoja käytetään usean esineen yhdistämiseen. Penkin lautoihin porataan reiät ja kierretangot työnnetään niiden läpi. Ruostumattomat aluslevyt ja mutterit kestävät säätä ja varmistavat, että puiden välisistä raoista tulee yhtä leveät.

Tiiliseinään kiinnittäminen
Vanhat tiilet voivat olla hauraita, joten niihin ei kannata kiinnittää esineitä ruuveilla ja tulpilla. Seinän sisälle laajenevat tulpat eivät välttämättä tartu kiinni mihinkään, mutta voivat halkaista tiilet.

Kierretangot on helppo kiinnittää seinään ankkurointimassalla, joka on vahvaa kaksikomponenttista laastia. Ankkurointimassa pitää kierretangon kiinni seinässä niin lujasti, että tankoon voi kiinnittää huoletta portin tai aidan päätytolpan. Portit ja tolpat pysyvät varmasti paikoillaan kovimmassakin syysmyrskyssä.

Tolppien kiinnittäminen
Kestopuutolppia ei ole helppo saada pysymään suorassa puurakenteen päällä. Tolppaan upotettava kierretanko ja lukitusmutteri pitävät puun pystyssä ja lujasti paikallaan. Tolpan pohjaan porataan reikä kierretangolle ja tolpan kylkeen reikä lukitusmutterille. Kierretanko työnnetään lukitusmutterin läpi, ja osat kiinnitetään toisiinsa.

Kiinnittäminen betonialustaan
Postilaatikon voi kiinnittää helposti ja tyylikkäästi kahden kierretangon päähän. Kaiva aluksi kuoppa pienelle betonianturalle ja vala perustus. Odota, että betoni kovettuu kunnolla ja poraa siihen kaksi reikää. Täytä reiät ankkurointimassalla ja väännä kierretangot reikiin. Pujota suojakuoret kierretankojen päälle ja kiinnitä postilaatikko niiden päähän.

Vahva piilokiinnitys
Perinteiset hyllynkannattimet toimivat hyvin mutta eivät välttämättä sovi sisustukseen. Voit asentaa keittiöösi leijuvat hyllyt, jotka kestävät kahvikuppien, keittokirjojen ja lautasten painon. Leijuvat hyllyt pitää kiinnittää oikein, jotta ne eivät romahda alas tavaroineen päivineen. Poraa tiili-, betoni- tai kevytbetoniseinään tarpeeksi monta reikää, täytä ne ankkurointimassalla ja työnnä kierretangot reikiin.

Käytä apuna poraussapluunaa ja tue kierretangot vaakatasoon siksi aikaa, että liima kuivuu. Poraa hyllyyn yhtä monta vaakasuoraa reikää ja paina hylly kiinni kierretankoihin. Hyllyjä ei tarvitse liimata kiinni, jos reiät ovat tarkasti kierretankojen kokoisia. Kitka pitää hyllyt kiinni kierretangoissa.