Lämmitä seinäsi eristävällä tasoitteella

Heitä hyvästit koleille seinille ja kylmille väreille! Bostik on kehittänyt eristävän seinätasoitteen, joka oikeasti toimii. Yhtiön mukaan tasoitteella eristetyn seinän lämpöhävikki pienenee 15 prosenttia. Tasoitteen voi maalata tai tapetoida normaaliin tapaan.

Tavallinen tasoitetoimii kuin kylmäsilta. Roll Thermo pitää lämmön sisällä.

Roll Thermo lyhyesti

  • PAREMPI ERISTYS: Bostikin seinätasoite vähentää lämpöhävikkiä jopa 15 prosenttia.
  • MAALAA TAI TAPETOI: Roll Thermoa käytetään kuten mitä tahansa tasoitetta, ja sen voi maalata tai tapetoida.
  • TUNNE LÄMPÖ: Tasoite ei johda lämpöä, joten seinä tuntuu lämpimältä käden alla.

MIHIN ERISTÄVÄN TASOITTEEN TOIMINTA PERUSTUU?

Eristävän Roll Thermo -seinätasoitteen teho perustuu mikroskooppisen pieniin lasikuuliin, joiden keskimääräinen läpimitta on vain 40 mikrometriä.

Kuulat ovat onttoja ja täynnä ilmaa. Kuulien, akrylaattipohjan, kalsiumkarbonaatin, saven ja selluloosan yhdistelmä tekee tasoitteesta tehokkaasti eristävän sekoituksen.

Eristävä seinätasoite

Tasoitteen akrylaattipohjaan sekoitetut lasikuulat näkyvät tässä 200-kertaisessa suurennuksessa. Näkymä muistuttaa hieman kuun pintaa kraatereineen.

LUE LISÄÄ: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta

Tasoitteen vaikutusta voi verrata styroksiin. Seinää vasten painettu käsi alkaa tuntua välittömästi lämpimältä, kun kehon lämpö säteilee takaisin eikä siirry kämmenestä seinään.

Eristävä tasoite on lisäksi kevyempää kuin tavalliset seinätasoitteet.

Litra Bostikin Roll Thermoa painaa noin puoli kiloa, kun tavalliset tasoitteet painavat noin 1,2 kiloa litralta.

Tasoitteen ihanteellinen kerrospaksuus on kaksi millimetriä. Roll Thermo eristää lämpöä parhaiten kivi-, betoni- ja kipsilevyseinissä, sillä ne hukkaavat normaalistienemmän lämpöä kuin puulla päällystetyt seinät.

NÄIN ROLL THERMOA KÄYTETÄÄN

  1. Levitä Roll Thermo seinälleensin teräslastalla ja sitten telalla. Kahden millin kerrospaksuus eristää lämpöä tehokkaimmin.
  2. Tasaisesti levitetty massa tasoitetaan tavallisen tasoitteen tapaan leveällä teräslastalla. Mitä leveämpi lasta, sitä parempi jälki.
  3. Tasoite voidaan hioa vuorokauden kuluttua levittämisestä. Seinän voi nyt tasoittaa toiseen kertaan, maalata ja tapetoida.

Bostik Roll Thermoa myydään 6,5-litran astiassa. Pönttö maksaa noin 50 euroa. 6,5 litraa riittää noin kahdeksalle neliölle.

    Muut lukevat juuri nyt …