Jos valitset Corianin sijaan Kerrocia, saat keittiön pöytälevyn alle puoleen hintaan!

Jos valitset Corianin sijaan Kerrocia, saat keittiön pöytälevyn alle puoleen hintaan!

1. Corianin sijaan Kerrock

Onko Corian-keittiönpöytälevy mielestäsi luvattoman kallis? Tällöin voit valita Kerrockin Corianin sijaan. Kerrock on komposiittimateriaali, joka koostuu mm. akryylista, ja se on yleensä 50–60 % Coriania edullisempaa. Kerrock kestää UV-säteilyä ja soveltuu tämän vuoksi hyvin myös ulkokäyttöön.

Tavallisimmin Kerrockia näkee kuitenkin kylpyhuoneen tai keittiön pöytälevyssä. Levy kestää korkeaa lämpöä, veitsenviiltoja ja yleisimpiä puhdistusaineita. Lisäksi

Kerrockin pH-arvo on niin korkea, että kalkki ei tartu siihen. Kerrock-levyä on helppo hoitaa vedellä ja puhdistusaineella, ja pienet naarmut saa pois esimerkiksi nestemäisellä hankausjauheella. Corianin tapaan Kerrockista on useita väri- ja pintavaihtoehtoja kuten marmori, graniitti ja terrazzo.

EDUT: Yli puolet halvempi. HUONOT PUOLET: Samat kuin Corianilla (esim. vaikea muotoilla itse).

2. Savitiilen sijaan betonitiili

Savitiili on kaunis ja perinteinen katemateriaali, mutta betonitiili on yhtä kaunis ja maksaa vähemmän. Savitiilet tuodaan yleensä ulkomailta, mutta sementti- ja betoniteollisuudella on Suomessa pitkät perinteet ja laadukkaat tuotteet myös betonitiilien osalta. Niitä voi ostaa noin 12–15 €/neliömetri, noin 20 % savitiiliä edullisemmin.

Betonitiiliä valmistetaan erivärisinä ja tarjolla on useita profiilivaihtoehtoja.

Tiilikattoa varten on syytä ostaa hyvälaatuisia tiiliä, jos ei halua murehtia tiilien vaurioitumista, likaantumista, pakkasvaurioita ja pahimmillaan tiilikaton ennenaikaista uusimista.

EDUT: Edullinen hinta. HUONOT PUOLET: Hieman lyhyempi käyttöikä, savitiiltä painavampi (huom. kattorakenne).

Tämä on kiveä – tosin paljon ohuempaa.

3. Kiven sijaan kivilevy

Nykyään voi jo muutamassa tunnissa rakentaa näyttävän ja perinteikkään, eteläeurooppalaisista asunnoista tutun kiviseinän. Kivilevyt voi myöhemmin myös poistaa, jos huoneen ilmettä halutaan vaihtaa.

Tässä kohteessa on käytetty Aitana-kivijäljitelmiä, joiden levykoko on 33 x 50 x 3 cm, ja joita on helppo liimata ja käyttää seiniin. Niillä voi luoda kuvan graniitti- tai marmoripinnasta ja muista näyttävistä luonnonmateriaaleista valitsemalla harmaan ja punaisen kaltaisia kivilevysävyjä, hiekan värejä ja monia muita värisävyjä.

Levyt on valmistettu kivestä ja ne on helppo asentaa. Niillä voi pinnoittaa myös huonoja ja epätasaisia seinäpintoja. Alle 15 €/neliö.

EDUT: Helppo asentaa. HUONOT PUOLET: Hieman vaikeampi puhdistaa kuin aito kiviseinä.

LATAA KOKO JUTTU ja katso edulliset vaihtoehdot tammelle, laatoille, liuskekivelle, marmorille, stukolle, lankuille, lautakatoille ja kokopuisille peilioville.