Himmeä lakka. Luonnollinen pinta puulattialle.

Lakattu pinta on kestävä. Lakka sopii hyvin esimerkiksi keittiöön, sillä siellä liikutaan paljon, ja lattialle putoaa joskus ruokaa.

Lakatut lattiat olivat aiemmin kirkkaita ja kiiltäviä, ja paksu lakkakerros erottui selvästi niiden pinnasta. Asiat ovat kuitenkin muuttuneet. Suosituimmat lattialakat eivät ole enää kiiltäviä ja peilikirkkaita vaan himmeitä, ja ne korostavat puun luonnollista ulkonäköä.

Aidon näköiset lattiat ovat muotia, ja himmeä lakka on suosittu tapa uuden tai vastahiotun lattian suojaamiseen. Lakan suosio johtuu myös siitä, että se tekee lattiaan kestävän pinnan. Lisäksi lakattu lattia on helppo pitää kunnossa ja puhtaana.

Lakka sopii erityisen hyvin eteiseen ja kaikkiin muihin paikkoihin, joissa liikutaan paljon. Lakasta on hyötyä myös keittiössä, sillä se suojaa puuta lattialle putoavilta ruuilta ja juomilta.

Nykyaikaisissa taloissa paljon tupakeittiön tapaisia avoimia tiloja. Saman huoneen lattiat kannattaa käsitellä samalla tavalla, jotta lopputulos näyttää tasapainoiselta. Käytännössä se tarkoittaa, että koko lattia pitää käsitellä kestävällä pinnoitteella. Lakka on vahva ja hyvän näköinen vaihtoehto, joka sopii kaikkiin tiloihin.

Lataa ohjeet ja katso, miten lakkaat lattian