Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lue mattomiehen parhaat vinkit

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kokolattiamaton asentaminen seinästä seinään voi olla vaikeaa. Tässä jutussa esitellään mattomiehen vinkit, joiden avulla maton asentaminen onnistuu kohtuullisen helposti.

Ammattilaisen vinkit. Asenna kokolattiamatto oikein.

Tässä jutussa kerrotaan mattomiehen vinkit vaikeisiin paikkoihin - kulmiin, listojen ja putkien viereen sekä oviaukkojen kohdalle. Lisäksi näytämme, miten kiinnität maton lattiaan.

HUOM Varmista ennen aloittamista, että alusta on täysin tasainen ja puhdas. Kaavi vanhan maton jäämät irti teräslastalla ja imuroi lattia perusteellisesti. Muuten epätasaisuudet näkyvät uuden maton läpi.

Nurkat

Mattomiehen vinkit: Leikkaa maton nurkkaan pystysuora viilto, jotta voit leikata yhden maton sopivaksi yksi reuna kerrallaan.

1. Leikkaa maton nurkkaan pystysuora viilto, jotta voit leikata yhden maton sopivaksi yksi reuna kerrallaan. Vedä nurkkaviilto lattiaan asti.

Mattomiehen vinkit: Asenna maton reunat päällekkäin ja paina ne kunnolla kiinni lattiaan joka puolelta.

2. Asenna maton reunat päällekkäin ja paina ne kunnolla kiinni lattiaan joka puolelta. Tarkista, että matto yltää joka paikkaan ja leikkaa se poikki toista seinää pitkin.

Peitelistat

Mattomiehen vinkit: Aloita leikkaamalla mattoon viilto oviaukon viereen.

1. Aloita leikkaamalla mattoon viilto oviaukon viereen.

Mattomiehen vinkit: Nyt saat matosta tiukan otteen ja voit ja leikata sen suorassa kulmassa.

2. Nyt saat matosta tiukan otteen ja voit ja leikata sen suorassa kulmassa. Leikkaa matto siten, että se sopii oviaukkoon ja karmia vasten. Tee sama oven toisella puolella ja asenna matto oviaukkoon.

Mattomiehen vinkit: Leikkaa matto poikki karmia pitkin.

3. Leikkaa matto poikki karmia pitkin. Paina matto lujasti nurkkaan ja leikkaa matto poikki. Vaihda veitsen terä usein, jotta se pysyy terävänä.

Millaista terää kannattaa käyttää?

Maton leikkaamiseen voi käyttää perinteistä suoraa terää tai terää, jossa on koukku. Mattomies suosittelee käyttämään koukkuterää pitkiin ja suoriin leikkauksiin esimerkiksi seinustoilla, mutta suora terä sopii parhaiten kaareviin leikkauksiin esimerkiksi kynnyksen vieressä. Voit käyttää myös katkoteräveistä.

Mattomiehen vinkit: Terät

Kiinnitys

Mattomiehen vinkit: Liimaa maton reunat kiinni kaksipuoleisella teipillä viikon kuluttua maton levittämisestä.

1. Liimaa maton reunat kiinni kaksipuoleisella teipillä viikon kuluttua maton levittämisestä. Älä kävele matolla ensimmäisen viikon aikana, jotta matto saa asettua. Jos matto liimataan kiinni ja leikataan liian aikaisin, sen keskelle voi tulla kupruja ja reunoille jäädä rakoja.

Mattomiehen vinkit: Viimeistele lattia jalkalistoilla.

2. Viimeistele lattia jalkalistoilla. Jotkut listat asennetaan kiinnikkeillä, toiset ruuvataan tai liimataan kiinni. Jotkut kiinnikkeillä asennettavat listat ovat onttoja, jotta niiden sisään voi asentaa sähköjohtoja. Se on fiksua.

Näin asennat maton putken ympärille

Aloita leikkaamalla kohtisuoraan putken kohdalta. Kun matto on putken ympärillä, se on helppo viimeistellä mattoveitsellä.

Mattomiehen vinkit: Putket

Oviaukko ilman kynnystä

Mattomiehen vinkit: Liimaa maton reunat kunnolla kiinni oven kohdalle muutamalla pätkällä kaksipuoleista teippiä.

1. Liimaa maton reunat kunnolla kiinni oven kohdalle muutamalla pätkällä kaksipuoleista teippiä. Paina matto kunnolla kiinni teippiin.

Mattomiehen vinkit: Lyhennä mattolista sopivaksi rautasahalla.

2. Lyhennä mattolista sopivaksi rautasahalla. Listat ovat yleensä alumiinia tai messinkiä, joten sahaaminen on helppoa. Kiinnitä lista siten, että toinen puolikas on maton ja toinen lattian päällä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin