Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Läpivientien tekeminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattiaa rakennettaessa vastaan tulee erilaisia johtoja ja putkia, kuten lämpöpatterien kohdalla.

Seuraavaksi näytetään, miten johdoille tehdään läpivientireiät. Koska tälle kohdalle tuleva lauta on lattian viimeinen, aluksi mitataan, kuinka leveä laudan pitää olla. Mitat merkitään lautaan, joka sahataan käsisahalla.

Kun lauta on sopivan kokoinen, siihen merkitään läpivientien paikat. Siksi lauta asetetaan lämpöjohtojen viereen. Johdot merkitään suorakulmalla kummaltakin puolelta lautaan.

Sitten mitataan etäisyys toiseksi viimeisen laudan reunasta lämpöjohtoon. Sekin merkitään lautaan.Seuraavaksi mitataan lämpöjohdon paksuus, joka tässä on 3 cm, johdon etureunaa merkitsevästä viivasta. Kun se on merkitty, voidaan piirtää vapaalla kädellä kaksi ympyrää, jotka vastaavat johtoja.

Kun läpiviennit on merkitty, merkitään irti leikattava palanen. Kummankin läpiviennin sivulle mekritään niiden keskikohta, ja nämä merkinnät yhdistetään viivalla. Lopuksi piirretään viiva läpivientien ulkoreunasta vinosti laudan takareunaan.

Läpivientejä varten lautaan porataan reiät. Poranterä on hieman läpivientejä pienempi, joten aukot on viimeisteltävä pistosahalla. Sillä sahataan myös läpivientien välistä viivaa pitkin.

Lopuksi sahataan laudan takareunasta läpivienteihin. Sahaa pidetään hieman vinossa. Näin kappale ei putoa reikään, johon se asetetaan. Leikkausta korjataan hieman pistosahalla, kunnes irtisahattu palanen sopii hyvin paikalleen.

Sitten lauta asetetaan paikalleen niin, että johdot tulevat läpivienteihin. Ennen kappaleen liimaamista paikalleen tarkistetaan, että se sopii. Kappaleen kolmelle suoralle sivulle sivellään liimaa ja se asetetaan muun lattian tasalle.

Seinän ja kappaleen välille asetetaan kiila, joka puristaa kappaletta, kun liima kuivuu. Kiilan voi poistaa liiman kuivuttua. Nyt lämpöjohdoille on tehty siistit läpiviennit.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Läpivientien tekeminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin