Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Laminaatin asennus sopii kaikille

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Laminaattilattian tekeminen ei ole vaikeaa, vaan se sopii kaikille. Tässä jutussa tutustutaan tarkemmin laminaatin asennukseen.

Laminaatin asennus sopii kaikille

Nykyaikaisten lattialaminaattien asennus on niin helppoa, että työ sopii kaikille. Yhden huoneen lattian tekeminen kestää yleensä vain päivän. Tässä jutussa tutustutaan tarkemmin nykyaikaisiin laminaatteihin ja katsotaan, miksi niitä on niin helppo käyttää.

Nopea liitos napsauttamalla

5G-lukkoponttijärjestelmän salaisuus on pieni ja musta muovisuikale. Kätevä pontti liukuu paikalleen, kun lautojen päät painetaan yhteen. Se tarkoittaa, että laudan voi napsauttaa kiinni yhtä aikaa edelliseen riviin ja viereiseen lautaan.

Helppo sahata

Jos haluat sahata yhden laudan putken ympärille, poistaa laudasta pontin tai muuta vastaavaa, voit tehdä sen helposti pistosahalla. Suorat sahaukset kannattaa tehdä katkaisu- ja jiirisirkkelillä. Työ sujuu nopeasti, ja lautojen päistä tulee suorat. Voit käyttää myös tavallista käsisahaa tai käsisirkkeliä.

Pistosahalla alhaalta päin sahaamista pitää harjoitella, mutta taito kannattaa opetella. Silloin rosoinen sahaus-pinta jää laudan ala- eikä yläpuolelle ja lopputulos näyttää siistimmältä.

Sopii lähes kaikille alustoille

Laminaatin voi asentaa vanhan puulattian päälle, mutta myös betoni- tai linoleumalustalle. Tärkeintä on, että alusta on täysin suora. Jos pohjassa on koloja tai kohoumia, ne pitää tasoittaa ennen laminaatin ja solumuovin levittämistä. Jos asennat laminaatit kellarin betonilattialle, väliin tarvitaan kosteutta eristävä muovi. Kosteutta eristävän kerroksen pitää ulottua joka puolelle lattiaa ja nousta hieman seinille. Sen jälkeen voit levittää askeläänieristeen ja asentaa sen päälle laminaatit tavalliseen tapaan.

Helppo purkaa ja asentaa uudestaan

Laminaattilattiat ovat kelluvia, mikä tarkoittaa, ettei niitä kiinnitetä alustaan liimalla, ruuveilla tai nauloilla. Laudat asennetaan askeläänieristeen päälle siten, että lautojen ja seinien väliin jää noin sentin levyiset raot. Laudat voi irrottaa varovasti toisistaan ja asentaa vaikkapa toiseen huoneeseen.

Ei pintakäsittelyä

Laminaatissa on myös se hyvä puoli, ettei lattiaa tarvitse pintakäsitellä. Laminaatissa on kova pinta, joka kestää käytössä pitkään. Ero on iso esimerkiksi mäntylautoihin verrattuna, sillä ne pitää lakata 3-4 kertaa ja hioa jokaisen lakkakerroksen välissä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin