Lattialämmityksen asentaminen

Seuraavaksi asetetaan lämmitysvesiputket. Tässä käytetään 15 millimetrin pex-putkea. Sitä on saatavana monenkokoisena, ja on tärkeää valita koko joka sopii parhaiten lattiaan ja lämmityskäyttöön.

Seuraavaksi asetetaan lämmitysvesiputket. Tässä käytetään

15 millimetrin pex-putkea. Sitä on saatavana monenkokoisena, ja on tärkeää valita koko joka sopii parhaiten lattiaan ja lämmityskäyttöön.Jos et työn alussa ole varma, onko letkua tarpeeksi, sitä pitää aluksi jättää niin että se ulottuu varmasti kytkettäväksi lämmitysjärjestelmään. Vasta sitten letkua voi ruveta kiinnittämään lattiaan.

Muoviletkua ei saa koskaan leikata ennen kuin se on kiinnitetty koko matkalta. Letku pitää asettaa niin, että se kiertää lattian joka kohdasta ... ja palaa lähtökohtaan ilman että se menee ristiin mistään kohdasta.Letku kiinnitetään verkon joka toiseen solmukohtaan eli noin 20 senttimetrin välein.

Se kulkee raudoitusverkon jokaista ylempää rautaa pitkin.

Näiden 15-millisten letkujen pitäisi kulkea 10-15 senttimetrin päässä toisistaan. Jos käytetään 22-millisiä putkia, etäisyys voi olla noin 20 senttimetriä.Punaisella maalilla merkittyihin kohtiin tulee kalusteita, ja letkut kiertävät niiden ympäri.

Ei ole mitään syytä lämmittää kaapin ja WC-istuimen alta.

Kun kaikki muovikiinnikkeet on asetettu paikalleen, niiden päät leikataan pois etteivät ne pistä valun jälkeen esiin betonista. Ylimääräinen letkunpätkä jätetään seinälle riippumaan, niin että LVI-asentaja voi myöhemmin kytkeä lattialämmityksen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kylpyhuone