Rakenna pesupöytä

Jos tarvitset erikoismittaista, altaalla varustettua pöytätasoa, voit helposti rakentaa sen märkätilalevystä. Tässä käytetään 100 mm paksua wedi-levyä, johon rakennetaan allas 40 cm:n päähän levyn toisesta päästä.

Pesualtaan mitat otetaan vatupassin avulla. Ja näin siis saat juuri sen kokoisen altaan kuin haluat.Levyä on helppo työstää. Tässä käytetään tavallista käsisahaa, jolla levyn sahaaminen sujuu aivan vaivattomasti.

Kun altaan paikka on sahattu, levy käännetään ylösalaisin.Koko alapintaan levitetään liimamassa. Tämä on erikoisliimaa, joka on tarkoitettu wedi-levyjen liimaamiseen.10 mm paksun levyn päälle asetetaan nyt 20 mm:n levy, josta tulee samalla pesualtaan pohja.

Levy pantava täsmälleen oikealle, sillä liima kuivuu todella nopeasti. Kun kaksi levyä ovat täsmälleen samalla kohdalla, ne painetaan tiiviisti yhteen. Altaaseen saadaan pieni kaato liimaamalla joka reunaan 2 cm:n suikale levyä.

Näin ohut suikale kannattaa leikata puukolla. Silloin niiden reunat eivät murru. Suikaleet asetellaan altaan pohjaan kaikille reunoille. Ne kiinnitetään samalla liimalla, jolla levyt liimattiin yhteen.

Kun allas myöhemmin tasoitetaan ja päällystetään esimerkiksi laatoilla tai mosaiikilla, vesi tietenkin valuu keskelle, jonne viemäriputki sijoitetaan. Sitä varten tehdään reikä 40 mm:n upotusporalla. Suurin osa viemäriputkistä on juusi sen kokoisia.

Ylleensä kannattaa aina porata kummaltakin suunnalta, sillä silloin lopputulos on siistein. Pesupöytä on valmis, ja nyt sen saumat tiivistetään, ja pöytä päälystetään mieleisillä laatoilla.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Altaat