Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

Kuinka rakennetaan seinä, jossa on kiinteä vesisäiliö, WC-istuin ja senään kiinnitetty käsienpesuallas? Seuraavassa ammattilainen vastaa näihin kysymyksiin. Hän näyttää tässä, miten voi valmistaa ja rakentaa seinän vain muutamassa tunnissa.

Seinä rakennetaan pääosin kahdesta alumiiniprofiilista, joista toinen tulee lattiaan ja toinen seinään. Lattiaprofiili asetetaan 16-22 cm:n päähän seinästä, jotta vesisäiliölle jää tilaa.Profiili liimataan lattiaan asennusliimalla.

Pyyhi liika liima saman tien pois, koska sitä on vaikea enää poistaa, jos se pääsee kuivumaan. Vesisäiliön mukana toimitetaan kaikki putket ja kiinnikkeet, ja siihen on jo valmiiksi kiinnitetty kahdella jalalla seisova terästeline.

Jalat vain asetetaan paikalleen profiililistan sisään.Tärkeätä on varmistua siitä, että säiliö tulee varmasti oikealle korkeudelle. Se pitää sijoittaa vähintään metrin pääähän lattiasta, mikä on selvästi merkitty telineeseen.

Tässä säiliö sijoitetaan 101 cm:n korkeudelle, mikä vastaa valmiin lattian korkeutta. Kun lattiaan asennetaan laatat, tulee säiliö olemaan metrin korkeudella. On tarkistettava myös, että säiliö on aivan suorassa.

Se sujuu parhaiten vatupassilla ensin toisesta ja sitten toisesta päästä. Seinään tehdään merkki, joka vastaa toisen asennusprofiilin korkeutta. Alaprofiiliin merkitään jalkojen sijainti ennen säiliön irrottamista.

Siitä merkistä mitataan ylöspäin ja merkitään kohta, jolle seinälista asettuu. Pakkauksen mukana toimitetaan ruuvit ja levyt, joita profiilin asentamisessa tarvitaan.Kun profiili on asennettu, voidaan säiliö panna jälleen paikalleen.

Jalat lukitaan kahdella liittimellä, jotka painetaan paikalleen alaprofiiliin. Erikoishela asetetaan seinäprofiilin toiselle puolelle. Tähän helaan kuuluu pultteja, joita ruuvataan hiukan kiinni. Samalla tavalla asennetaan toisen puolen hela.

Nyt pultit voidaan ruuvata kokonaan kiinni, kunnes säiliö on aivan suorassa. Tämä asento lukitaan muovimuhvilla sisäpuolelta.Jalat kiinnitetään myös seinään niin, että paino siityy seinän kannettavaksi. Sitä varten mukana on myös erikoishela, joka työnnetään jalkoihin ja kiinnitetään silmukka-avaimella.

Seinään kiinnitetään hela tavallisella ruuvilla ja prikalla. Samalla tavalla kiinnitetään toisen puolen jalat. Helat ja tiivistysrenkaat ovat lisätarvikkeita, joten muista aina tilata myös asennussarja.

Säiliö on paikallaan, ja enää tarvitsee asentaa erilaiset osat, joita tarvitaan vesijohtoa ja viemäriä varten.Siinä ei oikeastaan voi epäonnistua. Tarvitsee vain katsoa, mihin nämä yksnkertaiset osat tulevat, sillä itse kokoaminen on helppoa.

Kaksi pitkää pulttia, joiden varassa WC-istuin tulee olemaan, suojataan muoviputkilla, jotta ne eivät vahingoitu, kun säiliön suojaksi rakennetaan myöhemmin seinä.WC:n vedin suojataan samalla tavalla, kunnes koko rakennustyö on valmis.

Nyt rakennelma on valmis asennettavaksi seinään. Seuraavaksi tarvitaan putkimiestä, joka asentaa vesi- ja viemärijärjestelmän. Tähän järjestelmään on olemassa myös moduuli käsienpesuallasta varten Se kiinnitetään samalla tavalla lattia- ja seinäprofiiliin.

Tällaisen järjestelmän avulla voit suhteellisen helposti pystyttää tyylikkään seinälle asennetun WC-istuimen ja käsienpesualtaan. Kannatta kuitenkin hankkia laadukas sarja, jossa säiliöön on pääsy ulkokautta. Halvimpien mallien säiliön mennssä epäkuntoon on revittävä suurin piirtein koko seinä auki.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Altaat