Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Uusi keittiö syntyy usein paljon mutkattomammin kuin kuvittelisi. Esimerkin keittiö remontoitiin valoisaksi, kauniiksi ja ajan henkeen istuvaksi kodin keskukseksi vain 3 000 eurolla. Lisäksi rahaa kului uusiin kodinkoneisiin. Sen sijaan seinien ja lattian uusiminen sisältyivät 3000 euroon.

Muutostyö kävi niin sukkelaan, että perhe pärjäsi remontin ajan hyvin parilla keittolevyllä. Hintaan ja työvauhtiin vaikutti paljon se, että remontissa hyödynnettiin pitkälti vanhan keittiön elementtejä. Useimmista kaapeista, rungoista ja jopa vanhoista laattaseinistä poistettiin vain hieman maalia.

Toinen tärkeä seikka oli perusteellinen suunnittelu. Uusista materiaaleista, seinien väristä, verhoista ja kodinkoneista päätettiin hyvissä ajoin.

Tarvikkeet olivat valmiina, kun työt aloitettiin. Uudet, valkoiset kaapinovet ja laatikostot, uudet täyspuiset työtasot ja vaalea klinkkerilattia, uudet kodinkoneet rosteripinnoin ja metallimaiset sokkelikappaleet – kaikki hankittiin ennen työn alkua. Kaikki oli selvää, kun ryhdyimme irrottamaan vanhoja kaapinovia ja kaapimaan laatoista sinistä väriä. Sähkö- ja lvis-asentajan aikataulut oli myös selvitetty, jotta loma-ajat eivät seisauta työtä.

Hyvin tomiva, valoisa ja kaunis nykyaikainen keittiö syntyi parissa viikossa.