Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

7 VINKKIÄ: Luonnetta Ikea-keittiölle

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ikean keittiö voi tulla tuhansia euroja muita keittiöitä halvemmaksi. Osan säästyneistä rahoista voi käyttää ilmeen kirkastamiseen. Rahoilla voi hankkia esimerkiksi hienon työtason, maalatut laatikot tai kiehuvan veden hanan. Esittelemme 7 erilaista tuunausvaihtoehtoa.

1. Kaunis ja hienostunut pähkinä

Pähkinäpuusta tehty työtaso antaa keittiölle ainutlaatuisen ilmeen. Upea massiivipuu hehkuu tummia sävyjä eikä kulu käytössä juuri lainkaan. Kuvan levyssä on valereuna, joka saa levyn näyttämään yhdeksän senttiä paksulta. Levyn voi tilata puusepänverstaalta valmiiksi rei’itettynä. Hintaesimerkki: 300x60 sentin levy maksaa noin 300 euroa.

2. Älyallas lasista ja teräksestä

Tämä allas on todellista luksusta, mutta sen voi asentaa helposti itse. Crystalix 20 on tehty ruostumattomasta teräksestä ja mustasta lasista. Viemärit kuuluvat pakettiin, mutta hana pitää ostaa erikseen. Hinta noin 1 200 euroa. www.keittiöallas.fi

3. Säväyttävät kaapinovet

Kaappien ja laatikoiden ovia ei ole pakko ostaa Ikeasta. Ruotsalainen verkkokauppa Superfront on erikoistunut Ikean keittiöihin sopiviin oviin, kahvoihin ja kalustejalkoihin. Yhtiö esittelee verkkosivuillaan paljon erilaisia pintarakenteita, kuvioita, värejä ja puulaatuja. Hinta: Kaapinovet alkaen 80 euroa. www.superfront.com

4. Vie laatikot automaalaamoon

Ikeasta ostetut peruslaatikot ovat halpoja mutta aavistuksen tylsiä. Ne voi onneksi värjätä uusiksi automaalaamossa, sillä monet automaalaamot maalaavat kalusteita sopimuksen mukaan. Tiedustele hintaa etukäteen muutamasta liikkeestä, sillä hinnat saattavat vaihdella rajusti maalaamosta toiseen. Hintaesimerkki: kaapin ovi 40 €, laatikon ovi 20 €.

Automaalaamossa maalatuista ovista tulee varmasti kestävät, sileät ja tasalaatuiset.

5. Leikittele erilaisilla vetimillä

Laatikoihin ja oviin voi kiinnittää erikoisia ja persoonallisia vetimiä tavallisten teräskahvojen asemesta. Vetimet voivat olla esimerkiksi nahkaa tai laatikon yläpintaan kiinnittettäviä kullattuja kahvoja. Hinnat alkaen noin 10 euroa. www.superfront.com

6. Lokerot mittojen mukaan

Massiivipuusta tehty sisälaatikko on jo itsessään melkoista luksusta. Mittojen mukaan tehtyyn laatikkoon mahtuvat keittiön parhaat veitset ja tärkeimmät maustepurkit. Laatikon voi nikkaroida itse tai tilata valmiina puusepänliikkeestä. Hintaesimerkki: 60 sentin pähkinäpuusta tehty sisälokerikko maksaa noin 200 euroa.

7. Kiehuvaa teevettä suoraan hanasta

Suoraan hanasta suihkuava kiehuva vesi on melkoista arjen luksusta! Teen tai murukahvin kiehauttaminen käy todella nopeasti, kun vettä ei tarvitse keittää erikseen. Uusimmista malleista tulee sekä kiehuvaa, lämmintä että kylmää vettä, joten keittiöön ei tarvitse asentaa erillistä kiehuvan veden hanaa.

Hanat vievät vain hieman enemmän sähköä kuin tavallinen vedenkeitin. Kiehuvan veden hanajärjestelmät ovat kuitenkin kalliita. Listahinnat alkavat noin 1 500 eurosta. www.quooker.dk, www.grohe.com/fi

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin