Asenna keittiön kaapit helposti

Keittiön asentaminen täysin suoraan voi olla haastavaa, jos seinät ja lattiat ovat vinoja. Siksi kätevä ripustuskisko onkin tähän oiva apuväline. Kisko asennetaan suoraan seinään ennen kaappien kiinnittämistä siihen. Tämän jälkeen tarvitsee vain hienosäätää etuosan ruuvijalat.

Johdanto

Det kan være noget af en udfordring, at montere køkken-elementer helt lige, hvis både vægge og gulve er skæve. Det er her den smarte ophængsskinne kommer til sin ret.

Skinnen monteres direkte på væggen og så kan skabs-elementerne faktisk bare hægtes på. Herefter skal de forreste skrueben blot finjusteres, så køkkenet ender helt i vater.

Det er faktisk så simpelt som det kan blive, men der er selvfølgelig et par ting der er værd at vide, inden du går i gang. Det får du grundig vejledning til her.

Näin kisko toimii

Ripustuskiskoa on voitava säätää seinästä sisään- ja ulospäin, joten sen on oltava joustava toiseen suuntaan ja täysin suorassa toiseen suuntaan.

Kaapin taakse asennetaan pieni hela, joka tarttuu kiskoon.

Kun kaikki osat on sijoitettu ja säädetty oikein, pieni hela voidaan kiinnittää kiskoon erikoisruuvilla.

Ohjeet

01
Tee näin 8 Vaihe

Jos seinä on täysin suora, keittiöasennus ripustuskiskon avulla on todella helppoa. Silloin kisko kiinnitetään vain vaakasuoraan, minkä jälkeen kaapit voidaan asentaa kiskoon.

Haasteita syntyy, mikäli seinä on vino tai kaareva. Tällöin kisko on suoristettava. Se onnistuu esimerkiksi narulla tai vesivaa’alla ja pienillä muovipalikoilla.

Jos suoristamisessa ei ole tarkkana, voi olla vaikeaa saada kaappien etureunoja kauniisti samalle tasolle - tämä onnistuu kuitenkin kärsivällisyydellä.

1

Tee seinälle vaakasuora viiva, kun olet päättänyt, mille korkeudelle keittiön kaapit ripustetaan. Merkitse ruuvien kohdat noin 30-40 sentin välein. Viiva voidaan tehdä myös laserilla.

2

Esiporaa tulppien paikat. Jos kyseessä on kipsilevyseinä, käytä laadukkaita kipsitulppia. Betoni- tai tiiliseinille kupukantaruuvit toimivat hyvin.

3

Jos seinä on vino, kisko on suoristettava. Irrota kisko kaikista kiinnityspisteistä, jotta se on täysin suorassa (+/- 2 mm). Tarkista vesivaa’alla tai narulla.

4

Jos kiskoei ole vaakasuorassa, koko keittiöstä tulee vino. Jos kaksi kiskoa asetetaan vierekkäin, liitoskohdan on oltava täysin tasainen.

5

Kiskon kiinnikkeet on helppo asentaa. Mukana toimitetaan suojakapselit, jotka peittävät kiinnikkeet asennuksen jälkeen.

6

Kiinnitä kaikki kaapit kiskoon ja jaa ne oikeisiin paikkoihin ennen niiden ruuvaamista kiinni.

7

Kaapit kiinnitetään kiskoon pienillä muoviruuveilla. Ruuvaa kaapit kiinni toisiinsa 30 millin ruuveilla. Käytä tarvittaessa puristimia, jotta saat kaapit tiiviisti vierekkäin.

8

Säädettävät jalat ovat kaappien etuosan alla, ja niitä voi säätää helposti sormin. Säädöistä tulee tarkempia, kun kaappiin laittaa jotain painavaa säätöjen ajaksi.

Materiaalit

Vie aikaa

Noin yksi tunti yhden ripustuskiskon mittaamiseen ja asentamiseen.

Hinta

Noin 15 euroa kiskometriä kohti.

Vaikeusaste

Ripustuskisko helpottaa keittiöasennusta. Tämä helpohko projekti sopii kaikille.

Video

Näin käytät ristilinjalaseria

Videolla esitellään kaikki ristilinjalaserin toiminnot. Laser heijastaa ympärilleen pysty- ja vaakasuorat viivat, joten sitä voi käyttää apuna esimerkiksi laattojen asentamisessa, taulujen ripustamisessa, lamppujen ja hyllyjen asentamisessa ja korkojen merkitsemisessä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Keittiö