10 trendiä joita (ehkä) kadut

Harkitse tarkasti, ennen kuin remontoit keittiösi uusimman muodin mukaiseksi. Kaikki trendit eivät ole kovin fiksuja, jos käytät keittiötä paljon.

Uuden keittiön suunnittelussa on paljon valinnanvaraa. Haluatko mittatilauskeittiön, vai riittäisikö vähempikin? Myös trendit vaikuttavat valintoihin, eikä esimerkiksi nyt arvosteta yläkaappeja. Lisäksi keittiön suunnittelussa on paljon pikkuasioita, joihin pitää ottaa kantaa. Kuinka iso tiskialtaan pitää olla, ja entäpä kahvat: pitääkö niiden olla perinteisiä puu- tai metallivetimiä vai muodin mukaisia nahkaremmejä?

Tutustuimme 10 keittiötrendiin:

 1. Musta keittiöhana
 2. Sormiliitokset
 3. Tumma keittiö
 4. Leveät laatikot
 5. Kaksoisallas
 6. Mattapintaiset etuosat
 7. Avohyllyt
 8. Nahkavetimet
 9. Betoninen keittiötaso
 10. Lisälaataikko sisäpuolella

Lue ennen kuin rakennat, jotta et kadu myöhemmin.

Musta keaittiöhana 1

Musta keaittiöhana

Musta keittiöhana voi vaikuttaa kiiltäviä hillitymmältä. Jos kuitenkin asut alueella, jonka vedessä on paljon kalkkia, ota huomioon, että valkoinen kalkki erottuu hyvin mustaa taustaa vasten.

2

Sormiliitokset

Sormiliitokset ovat kaunista käsityötä. Siksi kannattaa varmistaa, että liitokset näkyvät. Jos sormiliitokset näkyvät vain laatikon ollessa auki, kaunis käsityö jää piiloon suurimmaksi osaksi ajasta. Hienoista liitoksista on eniten iloa, kun ne jäävät näkyviin myös silloin, kun laatikot ovat suljettuina.

Tumama keittiö 3

Tumama keittiö

Tumma keittiö, esimerkiksi tummasta jalopuusta, voi olla todella tyylikäs. Jos sinulla on paljon sekä ylä- että alakaappeja, tumma väri voi kuitenkin saada keittiön näyttämään hieman luolamaiselta. Etenkin, jos keittiön läheisyydessä on muutakin tummaa, kuten huonekaluja tai tummaksi maalattu seinä.

Leveät laatikot 4

Leveät laatikot

Leveät laatikot tarjoavat runsaasti säilytystilaa, josta monet unelmoivat. Ennen leveiden laatikoiden asennusta on kuitenkin syytä miettiä, kuinka usein keittiössä on vähintään kaksi ihmistä kerralla. Jos niin käy usein, leveät laatikot eivät ehkä ole hyvä idea, koska silloin keittiötason ääressä seisovan henkilön on liikuttava, jotta toinen voi avata laatikon.

Kaksoisallas 5

Kaksoisallas

Kaksoisaltaassa voi sekä tiskata astioita että huuhtoa kasviksia samanaikaisesti – tai pestä jotakin muuta vedellä. Mieti kuitenkin, kuinka todellinen tarve on. Tarvitsisitko sittenkin enemmän työskentelytilaa? Kaksoisallas vie nimittäin hieman enemmän tilaa kuin tavallinen tiskiallas.

Mattapintaiset etuosat 6

Mattapintaiset etuosat

Mattapintaiset luukut ja laatikot ovat tyylikkäitä ja näyttävät hillityiltä ja harmonisilta. Huomaa kuitenkin, että rasvaisista sormista jää selkeitä jälkiä mattapinnalle, ja niiden puhdistaminen voi olla vaikeaa. Jos keittiössä tehdään paljon ruokaa, rasvaiset sormet voivat jättää niihin jälkiä. Silloin kannattaa harkita pintaa, joka on helpompi puhdistaa.

Avohyllyt 7

Avohyllyt

Avohyllyt näyttävät koristeellisilta, ja sellaisilta voi nopeasti napata kupin tai kulhon käteensä. Keittiössä tavarat kuitenkin likaantuvat ja rasvoittuvat nopeasti, jos niiden suojana ei ole ovea.

Nahkavetimet 8

Nahkavetimet

Nahkahihnat vetiminä on luova ratkaisu, joka luo kauniin ja luonnollisen ilmeen. Harkitse kuitenkin, saatko keittiössä niin tärkeästä osasta kuin vetimistä – joihin tartutaan usein monta kertaa päivässä – riittävän otteen. Mieti myös, kuinka usein tartut nahkahihnoihin likaisilla sormilla. Nahkavetimiä on paljon vaikeampi puhdistaa kuin esimerkiksi teräs- tai puuvetimiä.

Betoninen keittiötaso 9

Betoninen keittiötaso

Graniitista, terrazzosta tai betonista valmistetut keittiötasot ovat kauniita mutta herkkiä. Ennen kuin asennat esimerkiksi betonisen työtason, mieti toimintaasi keittiössä. Käykö usein niin, että läikytät hieman punaviiniä, saatat pudottaa säilöttyjä punajuuria tai leikata sitruunaviipaleita suoraan työtasolla? Jos nämä ovat todennäköisiä tilanteita, valitse kestävämpi materiaali.

Lisälaataikko sisäpuolella 10

Lisälaataikko sisäpuolella

Ylimääräinen ylälaatikko suuren laatikon sisällä maksimoi tilankäytön. Älä kuitenkaan laita useimmin käytettyjä esineitä, kuten aterimia, näihin laatikoihin. Muutoin joudut aina avaamaan ja sulkemaan kaksi laatikkoa ottaessasi aterimia esille. Useimmat kyllästyvät sellaiseen. Lisälaatikko soveltuu hienosti vähemmän käytettäville tavaroille.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Keittiö