Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vaihda päätylauta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tuulilautoja suojaava päätylauta joutuu koville altistuessaan auringolle ja sateelle. Pidä siitä hyvää huolta mm. maalaamalla, jotta se ei lahoa. Vaihda lauta, ennen kuin vaurio laajenee.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 tuntia
Hinta
8 euroa
Jos et suojaa päätylautaa maalilla, se lahoaa nopeasti ja tällöin on riskinä, että vaurio laajenee.

Jos et suojaa päätylautaa maalilla, se lahoaa nopeasti ja tällöin on riskinä, että vaurio laajenee.

Johdanto

Ylhäällä päätyräystään rajassa oleva päätylauta joutuu alttiiksi rankoillekin sääolosuhteille. Jos laudasta ei pidetä säännöllisesti huolta maalaamalla, siihen saattaa syntyä halkeamia. Kosteus tunkeutuu halkeamista sisään, lahottaa laudan ja vaurioittaa lopuksi myös tuulilautoja. Tämän vuoksi päätylauta on vaihdettava uuteen, ennen kuin vauriot pahenevat.

Korjaus on yksinkertainen: vanha lauta poistetaan ja korvataan uudella. Käytämme 19 x 100 mm painekyllästettyä lautaa, joka on 3 metriä pitkä. Lauta on asennettava niin, että se yltää hieman tuulilautojen yli, jotta sen ja tuulilaudan väliin ei keräänny vettä.

LUE LISÄÄ: Näin vaihdat otsalaudan

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Ylhäällä päätyräystään rajassa oleva päätylauta joutuu alttiiksi rankoillekin sääolosuhteille. Jos laudasta ei pidetä säännöllisesti huolta maalaamalla, siihen saattaa syntyä halkeamia. Kosteus tunkeutuu halkeamista sisään, lahottaa laudan ja vaurioittaa lopuksi myös tuulilautoja. Tämän vuoksi pää-tylauta on vaihdettava uuteen, ennen kuin vauriot pahenevat.

Korjaus on yksinkertainen: vanha lauta poistetaan ja korvataan uudella. Käytämme 19 x 100 mm painekyllästet-tyä lautaa, joka on 3 metriä pitkä.

Lauta on asennettava niin, että se yltää hieman tuulilautojen yli, jotta sen ja tuulilaudan väliin ei keräänny vettä.

1

Poista vanha lauta. Kuvassa oleva lauta on naulattu kiinni, joten se irro-tetaan sorkkaraudalla. Suojaa tuuli lautoja, jottei niihin jää sorkkaraudasta jälkiä. Leikkaa mahdollinen maalipinta auki laudan alareunasta taittoteräveitsellä.

2

Ota mitta viistoa linjaa varten, joka tehdään laudan päätyyn katon-harjan kohdalle. Näin lauta asettuu tiiviisti sen vastakkaista katonharjalle päättyvää tuulilautaa vasten. Sahaa lauta käsisahalla, mutta älä vielä sahaa sitä pituuteen.

3

Aseta päätylauta tuulilaudan päälle. Sijoita se 15 mm tuulilaudan yli. Älä asenna sitä tuulilaudan tasoon, koska tällöin on vaarana, että lauta kerää vettä, joka voi tunkeutua alla oleviin lautoihin.

4

Esiporaa reiät ja kiinnitä lauta. Jos tuulilauta on 27 mm ja päätylauta työn-tyy 15 mm sen yli, sijoita ruuvit 27 mm:n päähän reunas ta. Esi poraa 50 cm:n välein ja kiinnitä 4,5 x 70 mm ruostumatt. ruuveilla.

5

Sahaa päätylauta toisesta päästä oikeaan pituuteen, kun olet kiinnit-tänyt sen. Päätylaudan täytyy työntyä 10 mm tuulilaudan päädyn yli, jotta se varmasti peittää tuulilaudan päädyn.

Vie aikaa

Noin 2-3 tuntia

Hinta

Noin 8 €

Vaikeusaste

Helppo ja vaivaton tehtävä, joka sopii kaikille.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin