Tiiviiksi kätevästi muotoillen

Katon ja seinän välisen rajapinnan tulee olla täysin tiivis. Nyt vaatimus on myös helppo toteuttaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
12 tuntia
Hinta
200 euroa

Johdanto

Ennen vanhaan tarvittiin lyijyä, jotta kahden rakennuksen välinen liitoskohta saatiin katettua ja suojattua sateelta ja lumelta. Toisin on nyt.

Nykyisin ympäristöä kuormittavan lyijyn käyttö on kiellettyä myös kattoprofiileissa. Valmistajat ovat jo pitkään etsineet lyijyn korvaavia, muotoiltavia vaihtoehtoja, ja jotka kestävät tuulta ja sadetta ja pysyvät kunnossa yhtä pitkään kuin kattokin.

Wakaflex on yksi nämä vaatimukset täyttävistä tuotteista, jolla on myös muita lyijyn päihittäviä etuja: kumimainen koostumus ja sisäänrakennettu teräsverkko, joka helpottaa materiaalin muotoilua. Lisäksi se kestää julkisivussa, ja sitä saa samanvärisenä kuin kattoa.

Ohjeet

01
Näin tiivistät 8 Vaihe

Tiiviste, joka tässä asennetaan ulko-rakennukseen, on pehmeää Wakaflex-materiaalia. Pellitysprofiili on metallia.

Jotta pehmeän tiivisteen päällä oleva pellitys saataisiin tiiviisti ja kiinteästi paikalleen, seinään on leikattava ura. Ura on koko katon pituinen, ja se on helpoin tehdä kulmahiomakoneella, jossa on kiveen sopiva leikkuulaikka.

Työ viimeistellään elastisella saumamassalla, jotta ura saadaan tiiviiksi. Muussa tapauksessa sade ja lumi työn-tyvät raosta sisään, mikä liikuttaa rakenteita ja vaurioittaa seinää.

1

Leikkaa seinään kulmahiomakoneella 2 cm syvä ura. Seuraa piirtämääsi viivaa. Ennen kuin asennat itsekiinnittyvän tiivisteen, puhdista katto ja seinä. Harjaa ne huolellisesti.

2

Taita tiivistettä 90 astetta, ennen kuin kiinnität sen. Tue tiivistettä, jotta se asettuu tasaisesti ja tee merkinnät. Tee taite ohjainkiskon tai suoran laudan avulla.

3

Paina tiiviste seinään suoraan uran alle. Tätä ennen ylin kolmannes tiivisteen takapinnan suojafoliosta on irrotettu.

4

Vedä loput tiivisteen takapinnan suojafoliosta pois. Paina tiiviste kiinni, mutta edelleen vain kattoprofiilin korkeimpiin kohtiin. Muussa tapauksessa vedät tiivisteen vinoon.

5

Aseta pellit paikalleen uraan. Limitä peltejä vähintään 5 cm, ja yhdistä ne toisiinsa mukana tulevalla Wakaflex-tiivistemassalla.

6

Kiinnitä pelti naulatulpilla seinään 50 cm:n välein, ei kuitenkaan peltien limityskohdasta.

7

Paina ja muotoile pehmeä tiiviste, kun se on kiinnitetty seinään. Pitele sitä, kunnes etureuna asettuu täysin tiivisti kattoa vasten koko kattopinnalla.

8

Tiivistä pelti tiivistemassalla, kun olet poistanut mahdollisen liian pituuden pellin päädyistä. Varmista, että uran ja pellin liitoksesta tulee täysin tiivis.

Materiaalit

  • Punaista Wakaflexia, 5 x 0,28 m rulla
  • 4 kpl Wakaflex-metallisivukappaleita, á 113 cm
  • 1 patruuna Wakaflex -tiivistemassaa
  • 6 x 35 mm naulatulppia

Vie aikaa

Noin 1/2 pv noin 3 metrin sei-nään. Anna sauman kuivua.

Hinta

Noin 200 €

Vaikeusaste

Uran työstäminen kivisei-nään voi ensin arveluttaa, mutta viivaa seuraten se onnistuu hyvin.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …