Laatikko autotarvikkeille

Jos haluat pitää autosi kunnossa, se on imuroitava ja puhdistettava säännöllisesti. Työ sujuu helposti, kun rakennat laatikon kaikelle tarvittavalle – aivan pihatien läheisyyteen. Siten kaikki tarvittava on aina käden ulottuvilla.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
150 euroa
Laatikko autotarvikkeille

Imuri sopii täydellisesti laatikon pohjalle. Päälle voi laittaa letkun ja hyllylle puhdistusaineet. Helppoa ja selkeää.

Johdanto

Auto tarvitsee säännöllistä puhdistusta erityisesti talvella, jolloin teillä voi olla lunta, loskaa, kuraa ja suolaa.

Jos sää sallii ja imuroit ja peset autosi kotona, sinun ei tarvitse jonottaa pesupaikalla. Voit myös pitää taukoja työskennellessäsi milloin tahansa. Jotta auton puhdistaminen olisi erityisen helppoa, kaikkien tarvittavien välineiden on oltava käden ulottuvilla. Silloin esimerkiksi pölynimuria ja puhdistus- ja kiillotusaineita ei tarvitse etsiä sisältä talosta.

Olemme rakentaneet tässä kätevän laatikon, jossa on tilaa kaikelle, kuten imurille ja 6-metriselle letkulle. Silloin kaikki on valmiina siivousvimman iskiessä.

Ohjeet

01
Runko 7 Vaihe

Rakenne on yksinkertainen: nelikulmainen runko, jonka tukena olevat vanerilevyt naulataan kiinni etuosaan, sivuihin ja takaosaan.

Pohja koostuu kolmesta laudasta. Sisäpuolelle tehdään pieni hylly vinyylinpuhdistusaineelle, vahalle, harjalle ja muille puhdistustarvikkeille.

Oma pölynimuri kannattaa mitata ennen rakentamisen aloittamista. Tilaa pitää olla riittävästi, jotta imurin saa helposti pois laatikosta. Huomaa myös, että tilaa tarvitaan myös kuusimetriselle letkulle, kuten meillä tässä.

1

Kaikki osat sahataan mittaansa ennen ylä- ja alarungon kokoamista. Esiporaa 5 millin poranterällä sivurimojen (C) läpi ja alas poikkirimoihin (B), jotta ne eivät halkea ruuvien kiristämisen yhteydessä.

2

Osat asetetaan tasaiselle alustalle ja kiinnitetään yhteen puristimella ruuvien asennuksen ajaksi - 2 ruuvia liitosta kohden. Tarkista, että kulma on täsmälleen 90 astetta.

3

Kulmarimat (A) ruuvataan kiinni toiseen kehykseen. Esiporaa vielä kerran ja varmista, että ruuvit eivät osu juuri asennettuihin ruuveihin.

4

Asenna toinen kehys. Pystytä runko neljän kulmariman (A) avulla ja ruuvaa sivukehys kiinni. Tarkista vielä kerran, että kaikki kulmat ovat kohtisuorassa.

5

Kolme pohjalautaa (G) ruuvataan kiinni. Niissä kaikissa on kaksi 4 x 40 millin ruuvia kummassakin päässä. On hyvä käyttää mittapalikkaa. Tällöin lautojen välinen etäisyys pysyy samana.

6

Nyt asennetaan hylly. Asenna ensin kaksi palikkaa (F) 4 x 40 millin ruuveilla 33 sentin päähän yläosasta. Palikoiden ulkopuolelle ruuvataan hyllyn etureuna (E).

7

Asenna lopuksi hyllyn pohja (D). Se ruuvataan kiinni hyllyn etureunaan (E). Huomaa, että pohja ei ulotu aivan toiseen päähän, sillä sinne pitää jättää tilaa pesuharjan ripustamiselle.

02
Sivut ja katto 6 Vaihe

Rungon ulkopuolelle naulataan vedenkestävää vaneria, joka käsitellään puunsuoja-aineella. Vedenkestävällä tarkoitetaan tässä vain sitä, että liima ei ole vesiliukoista. Puu on edelleen puuta, ja se on suojattava sään vaikutuksilta.

Levyt vakauttavat rakenteen, ja jos rakenne on hieman vino, se suoristetaan ja pidetään suorassa naulojen kiinnittämisen aikana.

Katto voidaan tehdä samasta materiaalista, mutta tässä käytetään valulevyä. Materiaali on muotovakaata, joten se ei menetä muotoaan kosteassa säässä.

1

Runko maalataan ennen sivujen asentamista. Tässä käytämme täysin peittävää puunsuoja-ainetta. Lopputulos on pitkäikäinen, jos rungolle levitetään 2-3 kerrosta.

2

Maalaa kannet ja sivut telalla. Myös reunat on suojattava maalilla. Ne imevät maalia suhteellisen paljon, joten levitä sitä runsaasti.

3

Asenna sivut (H) ja (J). Ne naulataan kiinni 17 x 40 millin galvanoiduilla nauloilla. Sivut jäykistävät ja pitävät rungon suorassa kaikkiin suuntiin.

4

Asennuksen jälkeen sivut maalataan uudelleen. Levitä maalia vielä yksi kerros, jotta naulat peittyvät. Käytä rungossa tarvittaessa leveää maalarinteippiä, jos maalaat kahdella värillä, kuten tässä.

5

Kokoa kansi. Kaksi kannen osaa (K) ja (L) kiinnitetään yhteen arkkusaranoilla, jotka ruuvataan kiinni 3,5 x 16 millin ruuveilla. Myös tässä tapauksessa kannattaa esiporata (tässä 3 millin poranterällä), koska valulevy, josta kansi on leikattu, on kova.

6

Asenna lopuksi kansi. Ruuvaa kiinni sisäpuolelta (ja alhaalta) ylöspäin takimmaisen poikkipuun (B) läpi 5 x 60 millin ruuveilla. Tämän jälkeen laatikko on valmis ripustettavaksi seinälle.

03
Letku 3 Vaihe

Tavallinen imurin letku ei sovellu kovin hyvin auton imurointiin. Se on yleensä liian lyhyt. Siksi pidensimme sen jopa kuuteen metriin, jotta auton sisällä voi imuroida poistumatta jatkuvasti siirtämään imuria.

Pölynimurin letkua voi ostaa metritavarana verkosta. Sinun tarvitsee vain siirtää vanhan letkun liittimet uuteen letkuun käyttääksesi sitä.

1

Liitoskappale leikataan imurin vanhasta letkusta mattoveitsellä. Leikkaus tehdään 20-25 sentin päästä liittimestä, jotta liitoskappale voidaan kiinnittää siihen.

2

Liitoskappale asennetaan uuteen letkuun letkuihin sopivan poistoputken pätkän avulla. Saumat pysyvät paikallaan letkunkiristimillä.

Kaikki on nyt valmista auton puhdistamista varten! Tätä yksinkertaista rakennetta on helppo muokata, jos tilaa tarvitaan enemmän.

Materiaalit

48 x 48 mm:

 • 4 kulmarimaa (A) à 56 cm
 • 4 vinotukea (B) à 46 cm
 • 4 sivurimaa (C) à 45 cm

21 x 45 mm rimaa:

 • 1 hyllynpohja (D), 40 cm

19 x 100 mm:

 • 1 hyllyn etureuna (E) à 55 cm
 • 2 välikappaletta (F) à 4,5 cm
 • 3 pohjalautaa (G) à 55 cm

10 mm vedenkestävää vaneria:

 • 2 sivua (H) à 50 x 60 cm
 • 2 sivua (J) à 40 x 60 cm

12 mm valulevy:

 • 1 kansiosa (K), 58 x 42 cm
 • 1 kansiosa (L), 58 x 7 cm

Lisäksi:

 • 3,5 x 16, 4 x 40 ja 5 x 60 mm ruuveja
 • 17 x 40 mm galvanoituja nauloja
 • 2 kpl 32 mm poistoputkia, 10 cm
 • 4 kiinnityshihnaa
 • 2 arkkusaranaa
 • 6 m imurin letku
 • puunsuoja-ainetta

Vie aikaa

1 päivän (ja kuivumisajan).

Hinta

Noin 150 euroa.

Vaikeusaste

Tämä projekti on yksinkertainen. Se sopii kenelle tahansa.

Piirustus

Multimedia

Video

Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Video

Naulojen ja ruuvien oikea pituus

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Vapaa-aika