Vesi näyttää harmittomalta, mutta halkeamat ja reiät on paikattava, jotta vesi ei jää seisomaan.

Vesi näyttää harmittomalta, mutta halkeamat ja reiät on paikattava, jotta vesi ei jää seisomaan.

Jos talosi edessä olevassa asfalttitiessä on reikä, se kannattaa korjata mahdollisimman pian. Tämä voi kuulostaa pelottavan kalliilta, mutta ei hätää: korjaaminen ei vaadi ammattilaisen palkkaamista. Voit itse korjata pienet reiät asfaltin paikkausmassalla.

Mitä "kylmä asfaltti" oikein on?

Paikkausmassan bitumi poikkeaa hiukan tavallisesta asfalttibitumista, ja sitä voi käyttää jopa 26 asteen pakkasella ilman, että bitumia on lämmitettävä – tästä juontaa nimitys ’kylmä asfaltti’. Kun paikkausmassa on tampattu ja sen yli on ajettu jonkin aikaa, korjaus on yhtä vahva kuin perinteinen asfaltti. Kylmää asfalttia myydään 20–25 kg:n purkeissa noin 40–80 euron hintaan.

Mittaa reikien syvyys ja kysy rakennustarvikeliikkeestäsi korjauskohteeseesi sopivaa tuotetta. Kylmä asfaltti sopii korjausten lisäksi myös pienemmille joustavaa päällystettä vaativille pinnoille.

Tämä aiheutti vaurion

Kun asfaltti halkeaa ja vesi pääsee siitä sisään, alustan kantavuus heikkenee. Raskaat autot painavat asfalttia alaspäin ja halkeamat laajenevat. Jonkin ajan päästä vaurio on voinut kasvaa selväksi reiäksi, mikä heikentää kantavaa kerrosta ja rikkoo asfalttia yhä nopeammin.

Talven tullessa tilanne vain pahenee. Halkeamiin päässyt vesi jäätyy, halkeamat laajenevat entisestään ja nostavat asfaltin ylös niin, että autot lopulta irrottavat sen kokonaan.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja saat vaihe-vaiheelta -ohjeet asfaltin reikien korjaamiseen.