Kuplat pois kuitutapetin alta

Kun rappaus irtoaa tai liima päästää otteensa kuitutapetista, seinään ilmestyy usein pieniä kohoumia. Ne häritsevät silmää – mutta onneksi ne voi myös hioa pois. Katso, miten se tehdään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
Puoli tuntia
Hinta
Pari euroa

Kun tasoite on kuivunut, voit maalata kuitutapetin. Näin helposti teit kätevän ja huomaamattoman korjauksen.

Johdanto

Vaikka olisit omasta mielestäsi asentanut lasikuitutapetin todella huolellisesti, tapetin pintaan voi jonkin ajan kuluttua kuitenkin ilmestyä kuplia. Tämä johtuu joko siitä, että kyseisessä kohdassa on ollut liian vähän liimaa tai siitä, että tapetin alla oleva rappaus on irronnut.

LUE LISÄÄ: Tasoita seinät tasoitetapetilla

Olipa syy mikä tahansa, kuplakohdan korjaus on helppoa: jos seinän rappaus on irronnut, kiinnitä kuitutapetti käyttämällä akryylitasoitteella täytteenä. Jos seinä puolestaan on kunnossa, voit kiinnittää pelkän tapetin uudestaan puusepänliimalla.

ONGELMA:
Kuiutapetissa näkyy selvä kohouma, kupla.

RATKAISU:
Viillämme kuplan auki toisesta sivusta ja liimaamme tapetin jälleen kiinni.

Vie aikaa

Puoli tuntia (+ kuivumisaika).

Hinta

Korkeintaan pari euroa.

Vaikeusaste

Melko helppo. Jos seuraat ohjeitamme, voit työstää lähes huomaamattoman korjauksen.

Ohjeet

1

Merkitse ensin lyijykynällä seinään alue, josta kuitutapetti on irronnut. Jos et ole varma alueen laajuudesta, voit naputella pintaa lyijykynällä: jos ääni kuu lostaa ontolta, tapetti on irronnut alustasta.

2

Viillä kupla auki taittoterä veit-sellä. Tee ensin keskelle kuplaa vaakaviilto. Tee tämän jälkeen pitkä viilto toiseen pitkään sivureunaan. Pidä veistä tiiviisti seinää vasten, kun leikkaat, niin saat viillosta mahdollisimman ”litteän”.

3

Kun olet puhdistanut reiän, täytä se tasoitteella tai liimalla. Tässä tapauksessa kyse on rappauksen irtoami-sesta seinästä, joten täytämme ja liimaamme korjauskohdan tasoitteella.

4

Naputtele nyt tapetinrepaleet seinää vasten. Aseta sileä puupala tai levy korjauskohdan päälle. Naputtele palikkaan muutaman kerran vasaralla, kunnes palikka on tiiviisti seinää vasten. Pyyhi varovasti ylimääräinen tasoite pois.

5

Kun tasoite on kuivunut, voit maa lata kuitu tapetin. Näin helposti teit kätevän ja huomaamatto man korjauksen.

Video

VINKIT: Huomaamaton paikka lasikuitutapettin

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Lisää samasta aiheesta Tapetit ja lasikuitutapetit