Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin korjaat jäljet puussa

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sisätilojen puupintoihin tulleet iskut, kolhut ja halkeamat voi korjata nopeasti erittäin vahvalla kaksikomponenttisella korjaus­massalla. Maalikerroksen jälkeen vauriokohtaa ei voi nähdä. Katso tästä, kuinka se onnistuu.

Näin korjaat jäljet puussa

Johdanto

Puupintoihin tulleet jopa suhteellisen syvät kolhut, naarmut ja halkeamat voidaan korjata nopeasti ja helposti kemiallisesta puusta valmistetulla korjausmassalla.

Se on niin kutsuttua kaksikomponenttista massaa. Tämä tarkoittaa, että se koostuu kahdesta osasta: itse tasoitteesta ja kovetteesta.

Sekoitettu massa kovettuu vaaleanbeigeksi pinnaksi, minkä vuoksi se voidaan jättää käsittelemättä vaaleiden puulajien päällä. Massan päälle voi kuitenkin myös maalata. Voit korjata yhdellä kertaa jopa 5 senttiä syvät kolot, koska massa ei kutistu. Massaa voi käyttää hieman liikaa, sillä sen voi kovettumisen jälkeen hioa ympäröivän puun tasalle.

Pienet korjaukset on helppo hioa käsin. Hiomakoneen käyttö on nopeinta suurissa vaurioissa.

Korjatusta alueesta tulee niin vahva, että ruuvit tarttuvat siihen yhtä hyvin kuin oikeaan puuhun.

Tämä aiheutti vaurion

  • Ovenkahva vaurioittaa pintoja. Jos ovi etenkin kapeassa sisäänkäynnissä avataan suurella voimalla ja lyödään sitten toisen oven karmilistaan, tästä aiheutuu ajan kuluun suurenevia jälkiä. Korjauksen jälkeen vaurion syy on poistettava esimerkiksi ovipysäyttimellä. Vaikka kemiallinen puu on vahvaa, ovenkahva tekee uusia jälkiä.

  • Vahingot. Jos kipsilevy, uusi ruokapöytä, tikkaat tai mikä tahansa muu liikuteltava esine osuu puuhun, se aiheuttaa nopeasti pieniä vaurioita.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Aloita hiomalla vaurioitunut alue, jotta kaikki irronneet puukuidut saadaan poistettua.

2

Jos reunat ovat hyvin epätasaiset, voit raaputtaa ne puhtaiksi myös mattoveitsen ulkoreunalla ja kärjellä.

3

Sekoita kemiallista puuta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita ensin tasoitemassa (hiekanvärinen massa) täysin tasaiseksi ja sileäksi.

4

Levitä sekoitettu massa lastalla. Sinun on oltava nopea, sillä massa kovettuu nopeasti. Varmista, että massaa tulee hieman ympäröivän puun tason yli. Silloin voit hioa korjauksen täysin tasaiseksi kovettumisen jälkeen.

5

Raaputa ylimääräinen massa pois ennen kovettumista. Näin sinun tarvitsee hioa vähemmän. Voit hioa pieniä korjauksia jo 5–10 minuutin jälkeen. Jos vauriot ovat syvempiä, odota noin 20 minuuttia.

6

Hio korjaus täysin sileäksi ja tasaiseksi. Käytä hiomapaperia, jonka karkeus on 120–150 sen mukaan, miten sileää muu puu on. Voit maalata korjatun kohdan, kun olet puhdistanut hiontapölyn alueelta.

Video

Kolo puulattiassa

Materiaalit

Mikäli kyse ei ole suurista vaurioista, korjaustyö on helppo homma ja tarvitset vain käsityökaluja. Tarvittavat työvälineet:

  • Mattoveitsi
  • Hiontatyyny
  • Epäkeskohiomakone
  • Lasta
  • Kemiallinen puu
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin