Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Näin saat WIFI-verkon toimimaan
KOKO talossa

Katkeaako langaton internetyhteytesi joissakin kohdin taloa? On paljon, mitä voit itse tehdä saadaksesi verkon ulottumaan laajemmalle – vaikka et ymmärtäisi tietotekniikasta juuri mitään.


Talosi jarruttaa signaalia: Kantavat seinät, raskaat kalusteet, suljetut ovet ja jopa peilit voivat heikentää langatonta signaalia.

Monilla on nykyään kotona langaton internetyhteys. Se antaa mahdollisuuden kytkeä tietokoneet, tabletit, pelikonsolit, älytelevisiot, älypuhelimet ja monet muut laitteet verkkoon ilman lattian ja seinärajaa pitkin vedettyjä pitkiä ja hankalia kaapeleita ja johtoja. Tarvitaan vain modeemi ja langaton reititin (usein sama laite), joka pystyy lähettämään signaalin seinäkontaktista eteenpäin muualle taloon.

Kun langaton verkko ei yllä

Monissa kodeissa langaton verkko ei kuitenkaan aina yllä talon kaikkiin tiloihin. Tilanne voi jopa ”kiehua yli”, jos kotona etätyötä tekevä vanhempi tai perheen teini ei pääsekään kytkeytymään verkkoon ja osaksi maailmaa. Usein olemme kuitenkin itse tähän syypäitä ja tämän vuoksi tilanne on myös helppo korjata itse. Langattoman verkon kattavuuteen liittyvät ongelmat johtuvat todennäköisesti erittäin tavallisista ongelmista, joita ei aina edes tule miettineeksi.

Mihin reititin on sijoitettu?

On monia olosuhteita, jotka voivat jollakin tavalla vaikeuttaa langattoman signaalin etenemistä talon kaikkiin tiloihin – internet-operaattorisi tarjoaman teknisen laitteen, siis modeemin ja reitittimen, laadukkuuden lisäksi. Jos reititin sijaitsee esimerkiksi suljetun huoneen lattialla ulkoseinää vasten, olet tietämättäsi tehnyt lähes kaiken voitavissa olevan rajoittaaksesi signaalin voimakkuutta.

Lue hyvät neuvomme, joiden avulla voit ehkäistä monia vikoja. Pian kotonasi on yhteys, joka toimii täydellä teholla ja kaikissa huoneissa.

3 keinoa hyvään yhteyteen

Artikkelissa kerromme kolme keinoa, jotka voivat ratkaista verkko-ongelmasi:

1. Päivitä laitteet
Jos reititin on jo useita vuosia vanha, aloita siitä.

2. Sijoita reititin oikein
Kaikkein tavallisin virhe, jonka monet meistä tekevät, on sijoittaa signaalia lähettävä reititin täysin väärään paikkaan talon rakenteeseen ja tietokoneen sijaintiin nähden.

3. Pidennä signaalia
Reititintä voi usein olla vaikea siirtää parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Mutta ei hätää, pientä yksinkertaista tekniikkaa käyttäen voit jatkaa langattoman signaalin ulottuvuutta äärinurkkiin.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue kutakin keinoa koskevat perusteelliset ohjeet.LUE MYÖS: Nopeutta nettiin ja sujuvuutta suoratoistoon

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 Timberwise on antanut mielikuvituksen lentää ja maalannut parketin sinisen, keltaisen, vihreän ja punaisen sävyillä.

 • Veikeitä värejä parketin pintaan

  12/09 PYTT Living har lanceret en akustikdæmpende løsning, der både forkæler ører og øjne. Pladerne består af lydabsorberende skum – lige til at hænge op på væggen.

 • Hyllyn piilokiinnitys

  Hyllyn piilokiinnitys

  23/08 VIDEO: Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein ...

 • Hyllyn piilokiinnitys

  Hyllyn piilokiinnitys

  23/08 VIDEO: Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein ...

 • Tyylikäs tauluhylly

  Tyylikäs tauluhylly

  22/08 VIDEO: Jos haluat perhekuvat tai pienet taulut esille vierekkäin, mutta silti vaihtaa joskus niiden paikkaa, on tämä pieni tauluhylly hyvä vaihtoehto. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Näin saat WIFI-verkon toimimaan KOKO talossa
 • Näin saat WIFI-verkon toimimaan KOKO talossa

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot