Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lasimosaiikki

Kylpyamme on koottu märkätilalevyistä, jotka päällystetään nyt lasimosaiikilla.


Mosaiikkia on saatavana erikokoisina arkkeina. Tässä käytetään arkkia, jossa on 12 kertaa 12 mosaiikkilaattaa. Reunaan asennetaan aluksi lista, niin että vaaka- ja pystysuorat mosaiikit liittyvät siististi yhteen. Lista mitataan niin, että mosaiikkien paksuus otetaan huomioon, ja sitten se leikataan jiiriin 45 asteen kulmaan kulmahiomakoneella – tähän voi käyttää myös metallisahaa.

Kevytmetallinen reunalista kiinnitetään samalla kiinnityslaastilla kuin mosaiikkilaatatkin. Kannattaa käyttää samanväristä kiinnityslaastia kuin mosaiikin väleihin myöhemmin tuleva saumauslaasti. Kiinnityslaasti sekoitetaan pakkaukseen merkityssä suhteessa. Laasti sekoitetaan kunnolla, niin että siitä tulee verraten tasaista ja kevyttä. Vettä on lisättävä varovasti – yhtäkkiä sitä voi tulla liikaa.

Vesimäärää on helpompi seurata, jos sitä lisätään lopuksi sienellä, kuten tässä. Kiinnityslaastia levitetään reunan uloimpaan reunaan, ja lista asetetaan paikalleen. On tärkeää tarkistaa, että mosaiikkilaatoille jää tilaa. Sitten kiinnityslaastia levitetään listan päälle ja laasti tasoitetaan. Sen jälkeen tarkistetaan, että lista ja mosaiikit tulevat kunnolla kohdalleen.Isommille pinnoille levitetään tasaisesti kiinnityslaastia, joka kammataan 4 millimetrin hammaslastalla.Laasti kammataan sekä pysty- että vaakasuoraan, niin että sitä tulee varmasti joka paikkaan ja lisäksi tasaisena kerroksena.

Nyt ensimmäisen arkin voi asettaa paikalleen. Se painetaan kunnolla paikalleen, ja sitä voi kopauttaa pari kertaa kevyesti hiertimellä.Kannattaa käyttää kumipäällysteistä hierrintä.Sitten kiinnitetään vielä yksi arkki alimmaksi. Jotta mosaiikista tulee siisti, arkin reunan on tultava samaan kohtaan kuin edellisen. Muuten mosaiikki näyttää hutiloiden tehdyltä.Mosaiikki taputellaan lujasti kiinni Alareunaan mahtuu kolme riviä mosaiikkia, jotka leikataan irti arkista katkoteräveitsellä, minkä jälkeen ne painetaan kiinnityslaastiin ja taputellaan kiinni.

Jos yksittäinen mosaiikkilaatta ei mahdu paikalleen, arkkia voi leikata katkoteräveitsellä, niin että mosaiikkia voi siirtää hiukan. Kylpyammeen sivu päällystetään mosaiikilla aivan samalla tavoin. Lopuksi mosaiikit kiinnitetään kiinnityslaastilla yläreunaan, ja työ on valmis.iinnityslaastin pitää kuivua vähintään yön yli, ennen kuin mosaiikin voi saumata. Saumauslaasti sekoitetaan veteen pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Näin saadaan hyvää ohutta saumauslaastia, jolla saumaaminen sujuu helposti.

Työ aloitetaan alhaalta ja edetään ylöspäin, mielellään myös vinottain, niin että saumauslaasti menee kunnolla saumoihin ja sitä jää mahdollisimman vähän mosaiikkilaattojen pinnalle. Saumauslaasti kuivuu varsin pian, jolloin siihen kannattaa lisätä hieman vettä, niin että sitä on taas helppo käsitellä.

Mosaiikki puhdistetaan saumauslaastista, ennen kuin se on täysin kuivunut. Siihen tarvitaan vaahtokumilla päällystetty hierrin ja puhdasta vettä. Runsaasti puhdasta vettä. Hierrin ei saa olla liian märkä, ja tässä suurin osa vedestä poistetaan telalla, niin että hiertimestä tulee kostea. Mosaiikkia hangataan hitaasti ja rauhallisesti, kunnes kaikki saumauslaastin jäänteet ovat irronneet. Työ on nyt valmis, ja saumat ovat täysin kuivuneet seuraavana päivänä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  14/09 Vesieristys ei ole maailman jännittävin aihe. Siitä PITÄÄ kuitenkin tietää muutama asia, sillä sääntöjen rikkominen voi johtaa vakaviin vaikeuksiin!

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  13/09 VIDEO: Nyt käydään läpi, miten syntyy helppotekoinen ritilä käytettäväksi joko pihasuihkussa tai kylpyhuoneessa. Parhaiten tarkoitukseen sopii tietenkin kovapuinen terassilauta.

 • Huurtumaton peili

  Huurtumaton peili

  16/08 VIDEO: Kylvyn jälkeen peili menee usein huuruun. Se on ärsyttävää, mutta sen voi välttää asentamalla peilin taakse lämmityksen.

 • Silikonisauman uusiminen

  Silikonisauman uusiminen

  16/08 VIDEO: Paraskaan silikonisauma ei kestä ikuisesti. Tämä sauma ainakin pitää vaihtaa pikimmiten. Osaksi siksi, ettei se näytä enää siistiltä, mutta ennen kaikkea siksi, että se ei ehkä ole enää tiivis.

 • Lattian vedeneristys

  Lattian vedeneristys

  16/08 VIDEO: Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot