Nämä lisälaidat ovat noin 40 senttiä korkeat. Voit tehdä lisälaidoista myös matalammat tai korkeammat. Tärkeintä on, että laidat kiinnitetään kunnolla.

Nämä lisälaidat ovat noin 40 senttiä korkeat. Voit tehdä lisälaidoista myös matalammat tai korkeammat. Tärkeintä on, että laidat kiinnitetään kunnolla.

Peräkärryn lisälaidoista on todella paljon hyötyä puutarhajätteen ja rakennusmateriaalien kuskaamisessa. Ne pitävät risut ja roskat kyydissä sekä helpottavat kuorman tekemistä.

Tehdasvalmisteiset, alumiinista tehdyt lisälaidat ovat kuitenkin harmittavan kalliita. Kolmimetrisen peräkärryn lisälaidat maksavat valmistajasta riippuen noin 200 euroa tai enemmän.

Onneksi peräkärryn lisälaidat voi tehdä itse tavallisista kestopuulaudoista. Laitojen rakentamiseen tarvitaan lautojen lisäksi vain neljä lavalukkoa ja niiden vastakappaleet sekä iso kasa ruuveja. Itse tehdyt puulaidat ovat tukevat, ja ne maksavat vain pienen osan alumiinilaitojen hinnasta.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Vaihda peräkärryn laakerit

Mitä laki sanoo?

Peräkärryjen muutostyöt pitää hyväksyttää katsastuskonttorissa. Puisten lisälaitojen rakentaminen ei kuitenkaan vaikuta kärryn rakenteeseen, joten niitä ei tarvitse katsastaa. Lisälaitojen korkeudesta ei ole säännöksiä, mutta laidat eivät saa heikentää turvallisuutta. Laidat pitää kiinnittää niin lujasti, etteivät ne putoa tielle missään olosuhteissa.

Laitojen paino lasketaan mukaan kuormaan. Kokonaispaino ei saa ylittää peräkärryn painorajaa.a

Lataa vaiheittaiset rakennusohjeet

Rakennusohjeissa on täydellinen materiaalilista. Ohjeissa näytetään, miten rakennat peräkärryyn puulaidat. Näet, miten:

  • rakennat reunat, jotka on helppo irrottaa
  • asennat vaunulukot, jotka pitävät laidat lujasti kiinni
  • asennat pystytolpat, jotka pitävät laidat pystyssä