Tyylikäs ja tukeva kuusenjalka tehdään neljästä samanlaisesta laudanpätkästä.

Tyylikäs ja tukeva kuusenjalka tehdään neljästä samanlaisesta laudanpätkästä.

Tämä joulukuusenjalka tehdään tammilaudasta ja kootaa ruostumattomilla kansiruuveilla. Jalan osat sahataan yhdestä laudasta. Tässä käytetään tammea, mutta tukevan ja kestävän kuusenjalan voi tehdä myös muista puulajeista. Mitä raskaampaa puu on, sitä tukevampi jalasta tulee.

Jalka on yksinkertainen, joten sen rakentaminen sopii kaikille. Sahaa neljä samanlaista palaa seuraavalla sivulla olevan kaavan mukaan. Noudata ohjeita ja öljyä valmis jalka kertaalleen. Saat itsellesi varsinaisen luksuskuusenjalan, joka kestää monta joulua!

NÄIN TEET KUUSENJALAN
1. Sahaa jalat yhtä pitkiksi. Sahaa lattiaa vasten tuleva pää (A) 60 asteen kulmassa ja kuusta vasten tuleva pää (B) 30 asteen kulmassa. Kaikki jalat ovat samanlaisia.
2. Aseta kaksi jalkaa vastakkain ja piirrä niiden leikkauspiste toisen jalan päähän. Sahaa pala (C) pois vaakasuorassa linjassa. Sahaa loput osat samalla tavalla.
3. Säädä jalat oikeaan kulmaan ison puupalikan ja puristimen avulla. Poraa reiät valmiiksi ja upota ruuvien kannat puun pinnan tasolle. Kokoa jalka kansiruuveilla.
4. Käännä kuusenjalka ylösalaisin. Piirrä vaakaviivat kohtiin, joissa jalat kohtaavat toisensa. Piirrä jalkojen paksuus leikkauskohtaan. Erota jalat toisistaan.
5. Sahaa jalat loppuun pistosahalla. Kun olet sahannut kaikki neljä jalkaa, hio ne siisteiksi. Viimeistele jalat sopivalla puuöljyllä.

Näin hyödynnät laudan parhaiten

Sahaa lauta neljäksi yhtä isoksi pätkäksi. Seuraa ohjetta vaihe vaiheelta ja kopioi mitat piirustuksesta.

Voit muuttaa mittoja isommiksi, jos käytössäsi on enemmän kuin kaksi metriä lautaa ja haluat tehdä jalan, joka sopii isommalle kuuselle.

Tässä jutussa käytetään tammilautaa. Se on hyvä valinta, sillä tammi on erittäin kestävää ja hyvän näköistä puuta, kun se käsitellään sopivalla puuöljyllä.