Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

10 tietä TÄYSIN tarkkaan lopputulokseen

Tulosta Tallenna artikkeli

Tarkkaa työjälkeä ei voi kuin ihailla. Jo narun, laudan, tai muun niksin avulla saa ihmeitä aikaan. Näillä konsteilla saat aikaan tarkkaa ja upeaa jälkeä.

Onnistunut lopputulos edellyttää hyvää suunnittelua ja tarkkaa mittaamista. Sekä hankkeen valmisteluvaihetta että varsinaista työskentelyä varten on olemassa muutamia niksejä, joita noudattamalla saavutat varmasti tarkan lopputuloksen.

Joskus tarkkuudessa on kyse työkalusta. Vaikkapa yläjyrsimen voi säätää millimetrin murto-osan tarkkuudella, kun upottaa kourukannattimia räystäslautaan. Katkaisu/jiirisaha on korvaamaton, kun on sahattava tiettyyn kulmaan. Joskus taas onnistumisen takaa työmenetelmä. Paras esimerkki on vanha kunnon Pythagoraan kaava. Kreikkalaisen Pythagoraan kuulua lauseketta mukaillen pihavajan tai väliseinän rakentamisessa on parasta hyödyntää 90 °:n kulmaa.

LUE LISÄÄ: Testi: Etäisyysmittarit

Monet nyt esiteltävistä nikseistä ovat ammattilaisten käytössä lähes päivittäin. Maalari käyttää esimerkiksi aina maalarinteippiä, kun hän maalaa seinästä tietyn alueen. Pihalaatoittaja puolestaan tasoittaa murskeen aina kahdella pitkällä putkella. Tällaisten pikku niksien avulla työn jäljestä tulee siistiä ja tarkkaa.

1. Kourujen asentaminen

Kouruihin täytyy tehdä syöksytorvia kohti suunnattu kaato, joka vastaa vähintään senttimetriä per metri. Riittävän kaadon mittaukseen voi käyttää vesivaakaa ja narua.

Tässä työvaiheessa on tarvittava tarkkuus verrattain helppoa saavuttaa. Jos joudutaan taivuttelemaan ja asentamaan uusia kannattimia uuteen kattoon, tehtävä voi olla haastavampi, ja tällöin ovat tarkat mitat ja hyvät työkalut tarpeen. Kannattimia on vaikeaa taivuttaa tarkasti ilman tehtävää varten kehitettyä työkalua, ja kun kourukannattimet asennetaan uuteen kattoon, niitä voi joutua myös hieman upottamaan. Tämä on parasta tehdä yläjyrsimellä.

2. Reunojen maalaus

Kun tehtävänä on maalata vaikkapa katon reuna tai jalkalistan tai pistorasian reunalinja, työn voi tehdä vapaalla kädellä, jos muistaa olla huolellinen. Jos sen sijaan on maalattava seinästä tietty kenttä, ja kahden erivärisen maalipinnan raja halutaan täysin tarkaksi, tarvitaan maalarinteippiä. Mittaa ja merkitse kenttä ensin. Kiinnitä sitten maalarinteippi, ja nyt tulee niksin juju: sinetöi ensin maalarinteipin reuna sillä maalilla, jota haluat käyttää maalarinteipin toisella puolella. Kun maali on kuivunut, voit maalata kyseisen kentän.

Lataa koko artikkeli niin saat kaikki 10 niksiä, joiden avulla työsi jäljestä tulee TÄYSIN tarkkaa!

 1. Lattian asennus
 2. Saumaus
 3. Kulmien käyttö
 4. Sokkelin teko
 5. Vetimien asennus
 6. Puun sahaaminen oikeaan kulmaan
 7. Seinän laatoitus
 8. Murskeen oikaiseminen

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): 10 tietä TÄYSIN tarkkaan lopputulokseen
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin