Valmiina olevan valokatkaisijan saa vaihtaa itse. Kokonaan uutta valokatkaisijaa ei kuitenkaan saa asentaa itse, jos johtoja ei ole asennettu valmiiksi.

Sähkötöitä tehtäessä on aina ensin katkaistava virta pääkatkaisijasta. Pääkatkaisijan paikka vaihtelee sähkötaulun valmistajan mukaan.

Koko asunnosta voi katkaista virran myös HFI-releestä.Aluksi katkaisija avataan. Pienen painikkeen saa irti ruuvimeisselillä. Yksittäiset osat ovat melko lujaa tekoa, joten ei tarvitse pelätä että jotain menisi rikki.

Punainen lamppu poistetaan samalla tavoin. Katkaisimen sisällä on eri kytkentämahdollisuuksia. Punainen merkintä tarkoittaa vaihetta, ja musta johtaa virran edelleen lamppuun. Seuraavaksi irrotetaan pistorasia seinästä irrottamalla kaksi sivuilla olevaa ruuvia.

Uuden liikkeenilmaisimen ympärille tulee kehys. Se painetaan kohdalleen ennen kuin aletaan kytkeä johtoja. Uudessa katkaisijassa N tarkoittaa nollaa, joka on sininen johto, L tarkoittaa vaihetta, punaista merkintää, ja pieni nuoli, musta merkintä, tarkoittaa lamppuun vedettyä välijohtoa.

On tärkeää, että kaikki vanhan katkaisijan kolme johtoa tulevat oikeille paikoilleen uudessa katkaisijassa. Sen varmistamiseksi otetaan yksi johto kerrallaan ja kiinnitetään se uuteen katkaisijaan vastaavan värikoodin kohdalle.

Ruskea johto eli vaihejohto työnnetään punaisella merkittyyn kohtaan. Musta johto työnnetään mustaan merkintään ja sininen johto eli nollajohto siniseen merkintään.

Nyt katkaisija tarvitsee vain koota uudelleen. Tässä voi olla hieman hankalaa osua kohdalleen. Kahta ruuvia painetaan ruuvimeisselillä, niin että takana olevat pienet metallikiinnikkeet tulevat helposti paikalleen. Sitten tarvitsee vain kiristää ruuvit.

Sen jälkeen asetetaan kansi päälle, niin että reikä tulee tarkalleen pienen diodin kohdalle. Nyt liiketunnistin on asennettu, ja enää tarvitsee kytkeä virta päälle.

Nyt valo syttyy aivan itsestään, kun huoneessa on liikettä, ja liiketunnistimen voi säätää sammuttamaan valon kahden minuutin tai enintään kahdenkymmenen minuutin kuluttua. Myös ilmaisimen herkkyyttä voi säätää.