Puu ei kestä ruuvin aiheuttamaa painetta ja sen vuoksi se halkeaa. Tämän voi välttää poraamalla ensin apureiän, mutta jos lautoja on paljon, se merkitsee paljon lisätyötä. Jos sen sijaan käytät nykyaikaisia ruuveja, joissa on poraava kärki, saat melko varmasti hyvä tuloksen myös laudan päässä. Ruuvin päässä on pitkittäinen ura, joka poraa puuhun reikää, ja se puolestaan vähentää painetta, jota syntyy tavallista ruuvia käytettäessä.

Kun ruuvissa on poraava kärki, on ruuvaaminen muutenkin paljon helpompaa. Mutta miten syvälle ruuvi sitten pitäisi ruuvata? Tässä mäntylautaan on ruuvattu neljä ruuvia.Ulkokäyttöön tulevissa puutöissä on tärkeää, että ne on kiinnitetty oikein, ettei vesi ja kosteus pääse puun sisään.

Ensimmäinen ruuvi on ruuvattu aivan liian syvälle. Sadevesi jää seisomaan ruuvinreikään. Seuraavaa taas on ruuvattu liian vähän, sillä se on ruman näköinen ja tässäkin vesi ja kosteus pääsevät puun sisään. Kolmannessa tapauksessa kaareva ruuvin pää on puuaineksen tasalla – ja juuri niin sen pitää ollakin. Neljäs ruuvi on taas mennyt liian syvälle ja lisäksi se on ruuvattu niin rajusti, että puu on rikkoutunut.