Mikään ei ole niin mukavaa kuin selvitä työstä puolta nopeammin. Varsinkin, kun työn laatu ei kärsi tästä lainkaan. Naulauslevyjä käyttämällä säästää yli puolet ajasta ja työstä, joka kuluisi perinteisiä vanhan ajan tappi-, lovi-, lehti-, yms. liitoksia käytettäessä.

Kiersimme rakennustarvikeliikkeissä ja keräsimme koko joukon naulauslevyjä, joiden käyttöön perehdymme tällä kurssilla. Useimmat levyistä ovat varmasti tuttuja, jotkut toiset ehkä mietityttävät, mihin niitä on tarkoitus käyttää.

Käytä levyjä oikein

Kaikille levyille on yhteistä se, että niiden asennusta ohjaa muutama sääntö. Niillä taataan, että levyt toimivat parhaalla tavalla, ja varmistetaan myös se, että ne eivät toimisi juuri päinvastoin kuin niiden on tarkoitettu ja heikennä puurakennetta. Monet esimerkiksi luulevat, että kaikki reikälevyn reiät pitää täyttää nauloilla.

Näin ei pidä tehdä, sillä tällöin on vaarana, että puun pääty halkeaa, eivätkä naulat enää pidä sen jälkeen. Nämä ja monet muut ohjeet käydään läpi tällä kurssilla. Lisäksi näytämme monia käytännön harjoituksia, joista on paljon iloa koottaessa esimerkiksi leikkimökin kattorakenteita.

Kurssilla käydään myös läpi tolppien pystyttäminen perustusten alasidepuiden päälle ja liitosten tukeminen kulmalevyillä. Lisäksi jatkamme palkkia reikälevyllä. Kuusiosaisella kurssilla siis tapahtuu paljon - oppimisen iloa!