Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tee Itse -kurssi: Kulmaliitokset

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kehyksiä, laatikoita, pöytätasoja ja paneeleita yhdistää ainakin yksi asia: ne on kaikki koottava kulmistaan yhteen. Mutta ei ole lainkaan yhdentekevää, miten kulmat kootaan. Kurssillamme opit tekemään parhaat liitokset.

Kulmaliitoksen on ennen muuta oltava niin vahva ja kestävä, että se vastaa sen tarvetta ja tarkoitusta. Taulunkehyksen ei tarvitse kestää yhtä paljon kuin kirjahyllyn tai autotallin, joten näiden kulmien liitostavoissakin on vastaavasti paljon eroa. Myös liitoksen ulkonäöllä on merkitystä.

Naulauslevy ja kultakehys eivät kuulu yhteen, ja jos kirjahylly on tehty arvokkaasta jalopuusta, sitä ei vain koota yhteen kiireellä vaan kulmien liitokseen uhrataan puutavaran laatua vastaava määrä aikaa ja huolta.

Näytämme tällä kurssilla erilaisia tapoja tehdä yksinkertaisia, vaikeita, nopeita ja upeita kulmaliitoksia. Emme esittele valmiita tuotteita vaan keskitymme esittelemään liitoksissa käytettävää tekniikkaa, vaihe vaiheelta. Aloitamme helpoista ratkaisuista ja kasvatamme vaikeusastetta vähitellen.

Opit nämä asiat Tee Itsen kulmaliitoskurssilla

Kurssi julkaistiin Tee Itse -lehdessä vuonna 2008. Kurssissa on viisi osaa ja 14 sivua:

 • Osa 1: Näin kulmat liitetään Kehyksiä, laatikoita, pöytätasoja ja paneeleita yhdistää ainakin yksi asia: ne on kaikki koottava kulmistaan yhteen. Mutta ei ole lainkaan yhdentekevää, miten kulmat kootaan. Kurssillamme opit tekemään parhaat liitokset.
 • Osa 2: Ruuveilla ja liimalla Jos liitos on joka tapauksessa tarkoitus paklata ja maalata, on lähes turhaa haaskata aikaa taiteellisiin yksityiskohtiin. Riittää, että liitos täyttää tehtävänsä.
 • Osa 3: Piilotetut liitokset Tällä oppitunnilla yhdistämme kulmat tapeilla, Sekä tavallisilla pyöreillä tapeilla että erityisillä litteillä tappilevyillä, joita kutsutaan lamelleiksi.
 • Osa 4: Näkyvät liitokset Tällä oppitunnilla välttämättömyys muuttuu hyveeksi. Korostamme kulmaliitosten tapituksia vastavärien ja sormiliitosten avulla.
 • Osa 5: Hyllyt ja tasot Kulmittain liitetyt hyllyt, pöytälevyt ja baaritiskit näyttävät hienoilta. Oikeilla työkaluilla voit itse työstää näitä ammattilaisliitoksia.

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): Tee Itse -kurssi: Kulmaliitokset
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin