Takapuolella oleva ovenkahva ruuvataan irti ja pannaan sivuun.Seuraavaksi oveen pannaan kittiä, ja lukkopesä otetaan siksi aikaa pois. Vanha maali poistetaan niin, että ruuvit voi irrottaa.Nyt lukkopesä on helppo poistaa ruuvimeisselillä.

Jotta pinnasta tulee täysin tasainen, oven molemmat puolet pitää hioa. Oven sisäpuolella lukkopesän aukko siistitään pienellä selkäsahalla.Tasoiteaineena käytetään kaksikomponenttista puukittiä. Komponentit sekoitetaan pursottamalla hieman kummastakin putkilosta.

Kitti kuivuu nopeasti, joten sitä ei pidä sekoittaa enempää kuin mitä muutamassa minuutissa pystyy käyttämään.Oven ulkopuolella ruuvien entiset reiät täytetään puukitillä.

Oven sisäpuolella on pidettävä lastaa niin, ettei kittiä mene rei’istä lukkopesälle tarkoitettuun aukkoon. Kittiä ei saa myöskään mennä keskelle, josta kääntökara menee oven läpi. Lukkopesän voi asentaa takaisin kahdella ruuvilla. Kitti kovettuu kymmenessä minuutissa, ja sitten ovi on hiottava tasaisesti.

Nivelmitan avulla tarkistetaan, että kitti on oven tasalla.Kääntökaralle tarkoitettuun reikään mennyt kitti poistetaan 8-10-millisellä poralla.Kääntökara työnnetään oven läpi ja toinen kahva asetetaan paikalleen. Ruuvit kiristetään, kun ovenkahvat ovat tukevasti paikoillaan.

Nyt veto kohdistuu kääntökaraan eikä helassa oleviin pieniin ruuveihin.Oveen merkitään lyijykynällä, mihin kohtaan helat tulevat. Jotta pienet ruuvit tarttuvat kunnolla kiinni, niille on tehtävä reikä joko poraamalla tai kuten tässä iskemällä naskalilla.

Ela ruuvataan kiinni kahdella ruuvilla, ja nyt ovenkahva pysyy tukevasti paikallaan. Samalla tavoin kiinnitetään avaimenreiän ympärille tuleva hela.

Se näyttää parhaalta, kun ruuvit tulevat samaan asentoon kuin ovenkahvan helassa. Yleensä ne asetetaan vaakasuoraan, kuten tässä. Nyt oven voi taas avata ja sulkea ilman että ovenkahva lähtee irti.