Aluksi mitataan, kuinka pitkä kattolistan pitää olla. Mitta on otettava aivan seinää vasten. Listan pituudeksi tulee 119,9 cm.Katonraja ei ole aivan 90 asteen kulmassa, ja listan leikkauskulma pitää selvittää pienen listankappaleen avulla.

Lista asetetaan kulmaa vasten, ja sen ulkoreunaan tehdään merkintä. Sitten lista siirretään kulman toiselle puolen, ja siihen tehdään taas merkintä.Nivelmitan avulla piirretään kulmasta viiva aiempien viivojen leikkauspisteeseen. Tämä viiva on kulmanpuolitusviiva, jonka kohdalta lista on leikattava, jotta se menee jiiriin.

Kääntökulman avulla tarkastetaan, että kulmat ovat yhtä suuria, kuten tässä.19,9 senttimetrin pituus merkitään listaan, minkä jälkeen kulma merkitään kääntökulmalla.

Seuraavaksi lista sahataan huolellisesti selkäsahalla. Seuraavaan listaan kulma tulee toisinpäin. Lista mitataan, merkitään ja leikataan saman tien.Kun listat ovat sopivan kokoiset, ne asetetaan paikalleen. Ensimmäinen lista asetetaan paikalleen ja kiinnitetään uppokantanaulalla.

Listat eivät paina juuri mitään, joten niiden kiinnittämiseen riittää kolme naulaa.Toista listaa pidetään kulmaa vasten, ja kuten näkyy, liitokseen jää pieni rako. Kun rako ei ole tämän suurempi, sen voi sovittaa helposti katkoteräveitsellä. Listan kärjestä vuollaan pois muutaman millimetrin verran.

Sitten lista asetetaan taas kulmaa vasten, ja nyt se sopii täydellisesti.Ennen kuin lista naulataan paikalleen, sen päähän sivellään hieman liimaa.

Sitten lista naulataan kiinni muutamalla uppokantanaulalla. Liitoksesta pursuava ylimääräinen liima pyyhkäistään pois lastalla.Listat kiinnitetään koko matkalta, ja nyt katon ja seinän raja näyttää paljon paremmalta.